måndag 4 december 2023

inloggad som

Astudillo får Klas Eklunds ekonomistipendium

När Klas Eklund utsågs till Årets ekonom förra veckan förklarade han från scen att priset skulle skänkas vidare. Rapidus kan i dag berätta att det går till Malmöprofilen Luciano Astudillo.

Prischecken är på 70.000 kronor i form av kompetensutveckling vid Executive Foundation Lund. Klas Eklund har verkat som ekonom sedan mitten av sjuttiotalet och fick utmärkelsen i konkurrens med bland andra professor Lennart Schön i Lund och Finanspolitiska rådets ordförande Lars Jonung.

— Hedrande, men borde inte den här typen av utmärkelse gå till någon yngre snarare än en föredetting? skriver Eklund på sin blogg.

Så juryn bakom Årets ekonom, med tidigare stadsdirektör Inger Nilsson i spetsen, fick uppdraget att hitta en ny mottagare till stipendiet. Det blir Luciano Astudillo, före detta riksdagsman och i dag engagerad i bland annat Uppstart Malmö tillsammans med entreprenören Dan Olofsson.

— Klas Eklund är fortfarande Årets ekonom i Skåne, men han är ju inte någon man sätter i skolbänken. Nu har vi bytt infallsvinkel och ger själva stipendiet till Luciano Astudillo, säger Inger Nilsson till Rapidus.

Bakom priset står Ekonomiforum Skåne.

Kristian Svensson

När Klas Eklund utsågs till Årets ekonom förra veckan förklarade han från scen att priset skulle skänkas vidare. Rapidus kan […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad