onsdag 8 maj 2024

inloggad som

Affär med Novo Nordisk lyfter Symbionbolag

Läkemedelsjätten Novo Nordisk, med en omsättning på 16 miljarder danska kronor, lyfter det lilla IT-företaget i2r i forskningsparken Symbion i Köpenhamn. Nu väntar nyanställningar och expansion över Sundet.

För ett år sedan ingick Novo Nordisk ett ramavtal med i2r, som därmed blev godkänt som leverantör inom bland annat automationsprojekt och produktionsoptimering.

— Det finns en hävstång vad gäller nya kunder efter vårt ramavtal med Novo, säger projektchef Gerner Jørgensen.

Företaget jobbar också med andra läkemedelsbolag som Leo Pharma, Statens Serum Institut och Lundbeck men just affären med den största av dem alla, Novo, betyder goda förhoppningar inför årsbokslutet samt planer på ytterligare expansion.

— Vi ska direkt anställa två till tre nya medarbetare här i Köpenhamn. Utöver det finns det i vår strategiska plan att hitta nya pharma-kunder i Sverige, säger Gerner Jørgensen.

Han grundade verksamheten 2001 tillsammans med Jørn Maegaard. i2r fungerar i dag som ett holdingbolag med i2r Øst i Köpenhamn, som inriktar sig mot life science, och i2r Vest i Højbjerg utanför Århus, som satsar på livsmedelssektorn. Totalt har företaget 22 medarbetare spridda över Danmark.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Läkemedelsjätten Novo Nordisk, med en omsättning på 16 miljarder danska kronor, lyfter det lilla IT-företaget i2r i forskningsparken Symbion i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.