onsdag 8 maj 2024

inloggad som

ConnectBlue knyter upp distributör i Japan

Elektronikbolaget ConnectBlue i Malmö går in i Japan med egen distributör. Satsningen är ett första steg på en större marknadsoffensiv i Asien.

ConnectBlue utvecklar bluetooth-lösningar för dataöverföring i krävande miljöer som verkstads- och läkemedelsindustrin. Bolaget har senaste åren växt starkt. I fjol låg omsättningen på 88 miljoner kronor med en vinst före skatt på 7 miljoner.

Sedan tidigare är ConnectBlue representerat i Japan via globala samarbetspartners, men det nya avtalet med Ryukyu Network Service ger för första gången en dedikerad distributör i landet.

— Vi har tittat på hur vi ska expandera i Asien och kommit fram till att vi börjar i Japan, säger vd Rolf Nilsson till Rapidus.

Även på hemmaplan i Malmö utvidgas verksamheten. Sedan årsskiftet har fyra personer anställts inom utveckling och produktion. Rolf Nilsson säger sig märka av den världsekonomiska krisen, men räknar fortsatt med tillväxt.

Största ägare är affärsmannen Jan Barchan, genom holdingbolaget Briban Invest. ConnectBlue har 38 anställda.

Kristian Svensson

Elektronikbolaget ConnectBlue i Malmö går in i Japan med egen distributör. Satsningen är ett första steg på en större marknadsoffensiv […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Danmarkskollen – statsbesök och Eurovision

    Inget får danskar att prata om Sverige som ett kungabesök. Även Eurovision och en dansk bank som slukar svenska pengar tar stor plats i danska tidningar. Rapidus har koll på danskarnas Sverigebild.

  • Kungens solceller i konkurs

    Skuldtyngda Ourliving genomför en företagsrekonstruktion och vd:n hoppar av. Samtidigt sätts dotterbolaget som levererat solceller till Kungliga slottet i konkurs.

  • Fortsatt nedåt för Sturup

    Swedavias statistik för april visar att antalet resenärer vid Malmö flygplats fortsätter att minska, minus 39 procent i år jämfört med i fjol. Flygplatsen är därmed sämst i klassen av alla Swedavias flygplatser.

  • Starkt från Peab och Trianon

    Trianons aktie tog ett skutt upp när kvartalsrapporten presenterades i dag. Och Peab överraskar med rekord i orderingång. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.