fredag 3 maj 2024

inloggad som

Ideon blir värd för nästa Innovationsriksdag

Efter Kalmar och Jönköping blir Ideon Gateway i Lund värd för nästa Innovationsriksdag. Under ett par dagar i maj kommer upp mot 250 personer att samlas i Lund för att diskutera frågor kring bland annat öppen innovation.

Tidigare Innovationsriksdagar har exempelvis gästats av förre kommun- och finansmarknadsministern Mats Odell. Även till vårens arrangemang är målet att locka till sig de politiska högdjuren.

— Ett drömmöte vore näringsminister Annie Lööf och Socialdemokraternas talesperson i näringslivsfrågor Mikael Damberg, säger Ideons vd Hans Möller, som också sitter som ordförande i Swedish Incubators & Science Parks, Sisp.

Annars utgör medlemmarna i Sisp grundstommen i besöksskaran. Därtill kommer representanter knutna till innovationssystem, som Tillväxtverket och Vinnova, samt lokala aktörer och politiker.

Under hösten ska regeringen presentera såväl forskningsproposition som innovationsstrategi, båda väntas få stor påverkan på landets universitet, forskningsparker och inkubatorer framöver.

— Jag hoppas att vi då ser en tydligare ansvarsfördelning och att det blir mer fokuserade satsningar. Det gäller att vattna där det växer, säger Hans Möller.

I dag ligger mycket av inkubatorernas fokus på helt nystartade verksamheter. Senaste året har Ideon satsat hårdare på öppen innovation där storföretag ska bli involverade i innovationsprocessen.

— Det blir ett huvudtema vid arrangemanget i Lund. Vi kommer bland annat att peka på det samarbete vi har haft med fönstertillverkaren Inwido som nu resulterar i ett par nya inkubatorföretag, säger Hans Möller.

Joel Lyth

Efter Kalmar och Jönköping blir Ideon Gateway i Lund värd för nästa Innovationsriksdag. Under ett par dagar i maj kommer […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.