tisdag 14 maj 2024

inloggad som

… där grundarna bygger investmentbolag

Sedan Magnus Wide och kompanjonen Johan Ejermark drog igång IT-bolaget Menmo 2002 och paraplybolaget Popa har sfären växt till ett tiotal avknoppningar. Med nystartade Menmo Ventures ska investeringsverksamheten skalas upp, under ledning av Sony Ericsson-veteranen Peter Stark.

Av de bolag som hittills poppat upp i sfären runt Menmo sysslar majoriteten med sportrelaterade nät- och mobiltjänster, exempelvis Everysport, som förser majoriteten av de svenska dagstidningarna med sportresultat från de lägre serierna, och Matchsnack, en webbcommunity för hockey-, fotbolls- och innebandyspelare.

Med Menmo Ventures är sökljuset bredare.

— Fokus blir allmänt på nät- och mobilteknik. Vi räknar med att ungefär hälften kommer vara bolag bildade på våra egna idéer och hälften på idéer utifrån, säger Menmos vd Magnus Wide till Rapidus.

Menmo Ventures ska alltså ledas av Peter Stark, som har en lång bakgrund från Sony Ericsson men närmast arbetat som senior produktutvecklare på Research in Motion. Och staben kommer troligen stärkas framöver, uppger Magnus Wide.

Totalt sysselsätter Popa-koncernen ett 50-tal anställda varav majoriteten jobbar i Menmo, där all teknikutveckling sker. Popa är helägt av Magnus Wide och Johan Ejermark.

Erik Olausson

Sedan Magnus Wide och kompanjonen Johan Ejermark drog igång IT-bolaget Menmo 2002 och paraplybolaget Popa har sfären växt till ett […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.