lördag 20 april 2024

inloggad som

Bodil Rosvall ny näringslivschef i Region Skåne

Bodil Rosvall Jönsson, vd för inkubatorn Minc i Malmö, tar över som näringslivsdirektör i Region Skåne och vd för Business Region Skåne. Hans Henecke hade tidigare rollen, och skulle ha slutat i juni men fortsätter tills dess att Bodil Rosvall Jönsson tar över.

Bodil Rosvall— Näringslivsutveckling är ett väldigt intressant område och under mina sex år på Minc har jag kommit ännu närmare innovationssystemet. Det här är frågor som intresserar mig och jag är otroligt glad över att ha fått det här uppdraget, säger Bodil Rosvall Jönsson till Rapidus.

På frågan om det under hennes ledning blir större småföretagarfokus i Region Skåne säger Bodil Rosvall Jönsson att hon först vill lära känna personalen och kollegorna bättre och det ännu är för tidigt att uttala sig om det. Något datum för när Bodil Rosvall Jönsson tar över är ännu inte satt, men det handlar om någon gång under det närmaste halvåret.

— Men självklart tar jag med mig många värdefulla erfarenheter från Minc. En stor utmaning för uppstartsbolag är till exempel kapitaltillgång i olika former. Min inställning är att det ska få ta tid att bygga företag och att innovationsstödet ska vara just ett stöd, samtidigt som det är viktigt att inte glömma den etablerade industrin, säger hon.

Totalt sökte ett 60-tal personer tjänsten som ny näringslivsdirektör. På onsdag nästa vecka kommer ytterligare nyheter på personalfronten i Region Skåne. Då presenteras vem som tar över som ny regiondirektör efter Sören Olofsson, som slutade vid årsskiftet.

Anders Frick

Bodil Rosvall Jönsson, vd för inkubatorn Minc i Malmö, tar över som näringslivsdirektör i Region Skåne och vd för Business […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.