torsdag 9 maj 2024

inloggad som

Media Evolution City prisas av Malmö stad

Malmös Stadsbyggnadspris 2012 går till företagshotellet Media Evolution City. I dag, fem månader efter öppnandet, är kölistan till ett hyreskontrakt lång och ledningen har börjat skissa på en utökning.

Totalt arbetar 450 personer i det 7.500 kvadratmeter stora komplexet i Varvstaden i Malmö.

— Vi har 10-15 stora företag på kö och tittar på att utöka och bygga mer. I Malmö skulle vi behöva nästan lika mycket yta till, här i området, och dessutom för vi diskussioner om att ta konceptet till andra städer som Stockholm, säger Media Evolutions vice vd Magnus Thure Nilsson.

Han har varit med hela resan med Media Evolution City, från idé till den nätverkande entreprenörsmiljö det är i dag. Bland hyresgästerna märks IT-konsulten Epsilon och reklambyråerna First Flight och Wonderleap.

Bakom fastigheten står börsnoterade Wihlborgs och danska arkitektfirman Juul & Frost. Årets Stadsbyggnadspris delas i dag ut för 39:e gången i ordningen.

— Det är superroligt. Vi har i dagarna en konferens med 900 besökare från hela världen. Det i kombination med att vi skapat en stark förankring bland regionens företag känns helt fantastiskt, säger Magnus Thure Nilsson.

Medieklustret Media Evolution finansieras av 300 medlemsföretag. Vd är Christer Månsson.

Kristian Svensson

Malmös Stadsbyggnadspris 2012 går till företagshotellet Media Evolution City. I dag, fem månader efter öppnandet, är kölistan till ett hyreskontrakt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.


  • Kraftigt volymtapp i dagens rapportflod

    Börsbolagens rapporter för årets första kvartal strömmar in. Bland dagens rapporter går kurvorna åt olika håll: upp för fastighetsbolaget Wihlborgs och ned för fönsterbolaget Inwido.

  • Kjell & Companys aktie i fritt fall

    Prylkedjan Kjell & Companys rapport för det fjärde kvartalet blev en besvikelse och utdelning uteblir. Fastighetsbolaget Wihlborgs skruvar däremot upp utdelningen, trots minskat förvaltningsresultat.

  • Pressat Heimstaden i dagens rapportflod

    Säsongen för börsbolagens rapportering för årets tredje kvartal är här. Idag kom bland andra Heimstaden, Wihlborgs, Duni, Inwido och Beijer Ref.

  • Många projekt i Wihlborgs klimatarbete

    Fossilfritt stål och likströmskablar. Det är några av fastighetsbolaget Wihlborgs senaste givar i jakten på ett klimatsmartare fastighetsbestånd.

  • The Conference öppnar dörrarna

    Det som började som en internkonferens är i dag en välrenommerad plattform för kreativa näringar.

  • Wihlborgs gör rekord

    Fastighetsbolaget Wihlborgs tuffar på bra, mitt i den oroliga fastighetsmarknaden.

  • Tisdagens rapporter

    Inwido möter en tuffare marknad Den Malmöbaserade fönstertillverkaren Inwido startade året med att ”möta en tuffare marknad”, enligt rapporten för […]

  • Nybyggandet kan bromsas

    Wihlborgs har flera stora nybyggen på gång i västra Skåne, däribland ett par av bolagets största kontorsbyggen hittills. Men de […]

  • Tunga hyreshöjningar för kontor

    Årsskiftet medförde en kraftigare höjning av kontorshyrorna än på många år. Trots det är efterfrågan på kontorslokaler fortsatt stark, även […]

  • Börshuset kan byggas om till hotell

    Malmös gamla börshus på Skeppsbron, där det i dag är kontorslokaler, står inför en renovering. Ett alternativ som fastighetsägaren Wihlborgs […]