fredag 29 mars 2024

inloggad som

… där grundarduon klivit ur ägandet

Med Rosengård Invest ville Malmöprofilerna Ljubo Mrnjavac och Greg Dingizian hitta guldkornen bland entreprenörer med utländsk bakgrund. Nu har de båda grundarna sålt sitt innehav i riskkapitalbolaget.

Rosengård Invest drogs igång för tre år sedan med E.on Nordic, Swedbank, Trelleborg och Ljubo Mrnjavacs och Greg Dingizians bolag Scandinavian Cap som delägare. I maj 2011 gick även Folksam in med kapital.

Att Scandinavian Cap under våren sålt sitt innehav till övriga delägare förklarar Greg Dingizian med att han inte varit så aktiv i bolaget som det var tänkt eftersom han bott utomlands längre perioder.

— Det var ingen stor dramatik men vi kom fram till att det var bättre med ett helt institutionellt ägande, säger Greg Dingizian, som i maj övertog rollen som vd för bostadsbolaget Victoria Park i Malmö.

Försäljningen av andelen i Rosengård Invest påverkar inte Ljubo Mrnjavacs roll som vd. Och han flaggar för att det snart kan bli en comeback i ägarkretsen.

— Det stämmer att vi för närvarande inte har någon ägarandel men det kanske inte stämmer om någon månad. Vi för diskussioner och det är även möjligt att jag själv går in som delägare, säger Ljubo Mrnjavac.

Joel Lyth

Med Rosengård Invest ville Malmöprofilerna Ljubo Mrnjavac och Greg Dingizian hitta guldkornen bland entreprenörer med utländsk bakgrund. Nu har de […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]


  • Peabrapport vittnar om dyster byggmarknad

    Rapporterna från de skånska börsbolagen fortsätter att strömma in. I slutet av förra veckan kom rapporter från Peab, Trelleborg och Hansa Biopharma.

  • Doxa säljer hälften av Karlastaden

    Fastighetsbolaget Doxa, med Malmöprofilen Greg Dingizian som huvudägare, säljer hälften av Karlastaden, den planerade nya stadsdelen i Göteborg. Priset är 1 miljard kronor. Affären sker mindre än ett år efter att byggrätterna köptes.

  • Börja satsa, sluta spara

    Glädjen med årets mörkaste tid är att det vänder. Frågan är om årets vintersolstånd sammanfaller med ekonomin och framtidsutsikterna. Vi tror det och önskar dig som Rapidusmedlem ett ljusnande 2024.

  • Greg viktar över

    Fastighetsbolaget Doxa gör en riktad nyemission på 350 Mkr. Bolagets grundare Greg Dingizian tar nästan hälften av summan och stärker därmed engagemanget i bolaget.

  • Malmös fastighetsstjärnor ökar takten

    Det stjärnspäckade fastighetsbolaget SLP gör en riktad nyemission på 550 Mkr. Det är andra gången i år bolaget fyller kassan med samma belopp.

  • Brakförlust för e-handlare i dagens rapportflod

    Börsbolagens rapporter för årets tredje kvartal strömmar in. Bland dagens rapporter finns BHG Group, Hansa Biopharma, Lindab, Trelleborg, Midsona och Mildef.

  • Greg värderar upp sina tillgångar

    Greg Dingizians fastighetsinvestmentbolag Doxa värderar upp tillgångarna i Serneke med över en halv miljard kronor.

  • Rapportflod vecka 29

    Förra veckan var den verkligt intensiva rapportveckan när de större skånska börsbolagen redovisade sina andra kvartal. Alfa LavalVärmeväxlarjätten Alfa Laval […]

  • Peter Nilsson vill få upp värdet

    Polymerkoncernen Trelleborg har ömsat skinn en andra gång under Peter Nilssons snart 18-åriga ledning. Efter vårens försäljning av en tredjedel av omsättningen sitter han med sprängfylld kassa – och en i hans tycke undervärderad aktie. Rapidus åkte till Trelleborg för ett samtal.

  • Malmös fastighetskung spänner musklerna

    Mannen bakom Turning Torso och fastighetsbolaget Victoria Park, Greg Dingizian, lägger bud på bygg- och fastighetsbolaget Serneke, med bas i […]