lördag 18 maj 2024

inloggad som

Cybercom stänger Lundakontor

Närmare 90 anställda berörs när Cybercom i höst stänger ner sitt kontor på Ideon och flyttar all personal till Malmö. Sammanslagningen är ett led i ett större besparingsprogram.

I och med flytten kommer kontoret vid Dockan i Malmö att växa från dagens 130 anställda till runt 220. Enligt Sverigechefen Odd Bolin är det inte någon enskild händelse som har föranlett sammanslagningen.

— Även om vi har många kunder i Lund är det enkelt att ta sig mellan städerna i dag. Genom att samla personalen i Malmö räknas vi med att få bättre samverkan, säger han.

I kvartalsrapporten, som presenterades i mitten av juli, framgår att Danmarksverksamheten har det fortsatt tungt. Strax innan sommaren lämnade Danmarkschefen Karsten Adelmark sitt uppdrag och efterträddes av säljchefen Ebbe Bo Hansen. Det är i dagsläget inte bestämt huruvida det blir en permanent lösning.

— Jag räknar med att det klarnar den närmaste månaden, säger Ebbe Bo Hansen.

I Danmark är finanssektorn viktig för IT-konsulterna och Hansen menar att den marknaden aldrig riktigt har kommit igång sedan krisen 2008. Köpenhamnskontoret har krympt något senaste året och sysselsätter nu runt 40 anställda.

I samband med kvartalsrapporten framkom också att Cybercom planerar att ta in 125 miljoner kronor i en nyemission som ska genomföras under augusti. Aktien backade kraftigt på rapporten.

Joel Lyth

Närmare 90 anställda berörs när Cybercom i höst stänger ner sitt kontor på Ideon och flyttar all personal till Malmö. Sammanslagningen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]