fredag 17 maj 2024

inloggad som

Boozt tar in 55 miljoner — Verdane Capital ny ägare

Danska skojätten Ecco fortsätter göra tunga investeringar i Malmö. Tillsammans med norska riskkapitalbolaget Verdane Capital går nu Ecco in med 55 miljoner kronor i e-handelsföretaget Boozt. Affären värderar Boozt, med Sunstone Capital som största ägare, till närmare 300 miljoner kronor.

I Malmö är Boozt fortfarande ett relativt okänt namn, men antalet anställda i lokalerna i det inre hamnområdet har i dag vuxit till 70 personer.

Förutom sin egen webbsida för försäljning av kläder och skor utvecklar Boozt e-handelslösningar för större märken. Så sent som i början av maj lanserade danska klädmärket Day Birger et Mikkelsens en e-shop byggd på Boozt teknik.

Hermann Haraldsson— Det är lösningar som anpassas för varje enskilt modemärke. Vi ligger i förhandlingar med ytterligare några bolag kring affärer vi hoppas slutföra i år, säger vd Hermann Haraldsson.

Enligt dokument Rapidus tagit del av står norska Verdane Capital för 40 miljoner kronor i nyemissionen och blir därmed ny delägare. Ecco går in med 12 miljoner och därtill kommer 2,5 miljoner från en privatperson.

I samband med investeringen tar Staffan Mörndal och Daniel Ahlstrand från Verdanes svenska kontor plats i styrelsen. Bland riskkapitalbolagets befintliga innehav i Sverige märks nummerupplysningen 118100, Voddler och LensOn.

Hermann Haraldsson vill inte närmare kommentera investeringen eller vad pengarna ska gå till.

— Men vi hoppas anställda ytterligare under året i takt med att omsättningen ökar, säger han.

I februari skrev Rapidus om den senaste kapitalinjektionen i Boozt, då Sunstone Capital tillsammans med Ecco gick in med 40 miljoner kronor. Sammanlagt har bolaget nu rest närmare 200 miljoner kronor på tolv månader.

Fjolårets omsättningssiffror är ännu inte officiella, men 2010 omsatte Boozt 126 miljoner kronor och redovisade en förlust på 55 miljoner.

Joel Lyth

Danska skojätten Ecco fortsätter göra tunga investeringar i Malmö. Tillsammans med norska riskkapitalbolaget Verdane Capital går nu Ecco in med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad