måndag 13 maj 2024

inloggad som

… men Zaplox testar lås hos mobiljätten

Ett av de uppstartsföretag som har fått hjälp via Sony Mobiles satsning på öppen innovation är Zaplox. Efter ett större kundtest hos Skistar i Sälen i vintras testar Zaplox nu sina elektroniska mobillås i Sony Mobiles konferenslokaler i Lund. 

Testet genomförs i samarbete med servicejätten ISS, som driver receptionen och sköter nyckelhanteringen åt Sony Mobile. Zaplox Vd Stefan Gripwall vill inte uppge om det handlar om en större eller mindre installation än de 65 mobillås som bolaget testade i Sälen.

— För oss är det viktigt att få synpunkter från Sonys medarbetare på användningen av systemet, men detta innebär inte att vi automatiskt kommer att kunna sälja installationer till Sonys alla kontor världen över, säger Stefan Gripwall.

Via Mobile Heights Business Center har Zaplox även fått tillgång till två Sony-patent som kan användas vid nyckelautentisering.

I vintras tog Zaplox in tio miljoner i kapital från Industrifonden och LMK Ventures. Pengarna ska räcka året ut och nu är bolaget på jakt efter ytterligare fem medarbetare, bland annat systemutvecklare och en försäljningschef.

Anders Frick

Ett av de uppstartsföretag som har fått hjälp via Sony Mobiles satsning på öppen innovation är Zaplox. Efter ett större […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen