fredag 10 maj 2024

inloggad som

Cerdo Bankpartner byter strategi — vd hoppar av

Cerdo Bankpartner i Helsingborg ska ta mindre affärsrisk och istället fokusera på att serva ägarna, Sparbanken Öresund och Sparbanken Syd. Vd Johanne Christiansen-Hammarlund väljer att lämna företaget.

Hon befordrades till vd 2010, bland annat med uppdraget att vidareutveckla externa affärer. Cerdo bildades 2001 när de administrativa enheterna inom sparbankerna Finn och Gripen slogs samman. 2008 gick Sparbanken Syd in som ny delägare och kund. Vid sidan av dessa har bolaget idag ytterligare ett tjugotal kunder, som Bluestep och Collector.

— Ägarbankerna har beslutat att Cerdo ska fokusera mer på kärnverksamheten och begränsa affärsrisktagande i sidoverksamheten. Fokus ligger på kapital och risk, säger Cerdos styrelseordförande Pål Alfvegren till Rapidus.

Johanne Christiansen-Hammarlund bekräftar för Rapidus att strategibytet är en anledning till att hon hoppar av. Affärsområdeschefen Erland Gustafsson går omgående in som tillförordnad vd.

Med en egen IT-systemportfölj i centrum sköter bolaget administrativa tjänster för kunder i finanssektorn. Ifjol låg omsättningen på 450 miljoner kronor. Enligt Pål Alfvegren gav de externa affärerna vinst, men ägarna väljer ändå att trappa ner på nyförsäljningen.

Totalt har Cerdo 150 anställda. Dessa ska inte påverkas av beslutet. Sparbanken Öresund äger 80 procent, medan Sparbanken Syd äger 20 procent.

Kristian Svensson

Cerdo Bankpartner i Helsingborg ska ta mindre affärsrisk och istället fokusera på att serva ägarna, Sparbanken Öresund och Sparbanken Syd. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen