söndag 19 maj 2024

inloggad som

Efter uppköpet av Effekt — Montico startar skånsk utbildningsgren

Avtalet blev klart förra veckan: bemanningsföretaget Montico i Tranås tar över konkursade Effekt Personal i Kristianstad. Koncernchef Börje Johansson vill nu expandera med ny utbildningsverksamhet i Skåne.

Det är ännu oklart hur många av de cirka 300 jobben i den tidigare snabbväxaren Effekt Personal som kan räddas. Börje Johansson tillbringar all tid i Skåne för att gå igenom kundavtal och organisation i sitt nya förvärv.

Men redan nu skissar han på att utöka verksamheten.

Vid sidan av personaluthyrning och rekrytering har utbildning vuxit fram som ett allt viktigare område för Montico. I dag står den delen för en fjärdedel av omsättningen, på cirka 200 miljoner kronor. I sommar ökar den ytterligare när bolaget utvidgar sitt avtal med Arbetsförmedlingen, till totalt 13 orter, avseende industriella utbildningsprogram. Företaget arbetar också med yrkeshögskolan och har egna ledarskapsutbildningar, det är dessa grenar som till hösten ska startas upp i Skåne.

— Vi behöver nu hitta personer på plats för att driva etableringen, säger Börje Johansson, som startade Montico 1996.

Tidigare hade koncernen bara ett fåtal medarbetare i Skåne. Effekt Personal omsatte 150 miljoner, med logistikföretaget DHL som största kund. Verksamheten sattes i konkurs vid Hässleholms tingsrätt den 11 maj. Hur mycket Montico betalat för konkursboet är hemligt.

Kristian Svensson

Avtalet blev klart förra veckan: bemanningsföretaget Montico i Tranås tar över konkursade Effekt Personal i Kristianstad. Koncernchef Börje Johansson vill […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]