lördag 27 april 2024

inloggad som

Thule-veteran ny vice vd på Hilding Anders

Vd Anders Pettersson har rekryterat sin parhäst Roland Schylit som vice vd för säng- och madrasstillverkaren Hilding Anders i Malmö. De båda har arbetat tillsammans sedan 15 år.

Senast jobbade duon ihop som vd respektive operativ chef på Capital Safety Group, tillverkare av bland annat skyddsselar. Innan dess jobbade Petterson och Schylit åtta år tillsammans på Malmöbaserade Thule.

På Hilding Anders får Roland Schylit ansvar för försörjningskedjan, inklusive inköp, tillverkning och FoU.

Roland_Schylit
Roland Schylit

Anders Pettersson tog över som vd för Hilding Anders i februari. Han har sedan dess drivit en omorganisation för att integrera de senaste årens förvärv. Från att ha fokuserat på olika legala dotterbolag är verksamheten nu uppdelad i fem operativa affärsregioner, med uttalat resultatansvar.

Ifjol omsatte koncernen sju miljarder kronor med ett resultat före finansiella poster på 960 miljoner. Hilding Anders finns på 40 marknader världen över och har närmare 7.000 anställda.

Kristian Svensson

Vd Anders Pettersson har rekryterat sin parhäst Roland Schylit som vice vd för säng- och madrasstillverkaren Hilding Anders i Malmö. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.