måndag 20 maj 2024

inloggad som

Gambroveteran ny vd för Getinges dotterbolag

Axel Sjöblad är ny VD för medicinteknikkoncernen Getinges svenska dotterbolag inom området Infection Control. Han lämnar Gambro i Lund efter arton år.

Axel Sjöblad får ansvar för försäljning och support på svenska marknaden för desinfektorer och autoklaver inom sjukvård och forskningsområdet. På dotterbolaget arbetar 85 anställda.

Getingegruppen är noterad på Stockholmsbörsen och omsätter över 20 miljarder kronor. Totalt har koncernen 12.000 anställda och består förutom Getinge Infection Control av Arjo & Huntleigh och Maquet.

På Gambro var Axel Sjöblad försäljningschef för Norden och Baltikum. I grunden har han en examen i internationell ekonomi från Lunds universitet.

— Detta är ett bra sätt att komma in i Getingekoncernen. Jag tar med mig erfarenheterna från medicinteknikbranschen och arbetet internationellt. På Gambro har jag jobbat under olika ägarformer, från familjeföretag till börsen och nu senast private equity, säger Axel Sjöblad som kommer att bo kvar i Lund och pendla upp till Getinge.

Kristian Svensson

Axel Sjöblad är ny VD för medicinteknikkoncernen Getinges svenska dotterbolag inom området Infection Control. Han lämnar Gambro i Lund efter […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]