fredag 19 april 2024

inloggad som

Sydsvenska änglar investerade 7,6 miljoner

Connect Skånes affärsänglar ökade i fjol sina direktinvesteringar i tidiga uppstartsföretag till 7,6 miljoner kronor, jämfört med 5,5 miljoner året innan. De så kallade medfinansieringarna minskade dock.

Generellt sett är det tufft att vara affärsängel i dag, menar Nicholas Jacobsson, vd för Connect Skåne.

— Det allmänna ekonomiska klimatet påverkar möjligheterna, säger han.

I dag finns 150 änglar i det skånska nätverket, för ett par år sedan var de närmare 180. Men Connects aktivitet i Sydsverige fortsätter öka. 2011 arrangerades 66 så kallade språngbrädor, för att knyta ihop entreprenörer med kapital.

I eftermiddag håller samtliga svenska grenar inom Connect årsstämma. Den skånska stämman blir den sista med Nicholas Jacobsson som vd, i sommar tar Företagarnas regionchef Eva Ohlstenius över med uppdraget att stärka organisationens position i det spretiga innovationssystemet.

I Skåne är drygt tusen personer på olika sätt kopplade till Connect, som ursprungligen bildades i San Diego 1986. Lokal ordförande är Per-Ove Jönsson, före detta affärsområdeschef på E.on.

Kristian Svensson

Connect Skånes affärsänglar ökade i fjol sina direktinvesteringar i tidiga uppstartsföretag till 7,6 miljoner kronor, jämfört med 5,5 miljoner året […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.