måndag 20 maj 2024

inloggad som

Första kontorskontrakten klara på Emporia

De första hyreskontrakten för Emporias kontorsytor har nu skrivits under. Lantmäteriet och några ännu icke namngivna företag inom IT/telekom samt transportsektorn har tecknat avtal.

Emporia ska bestå av sex våningar, plus en takterrass med trädgård. De tre första är köpcenter medan resten upptas av totalt 11.000 kvadratmeter kontor, varav Lantmäteriet hyr in sig på närmare 1.200 kvadratmeter. Köpcentret invigs i oktober och har omkring 80 procent uthyrt. Kontorslokalerna öppnar några veckor senare och har i dagsläget närmare 25 procent uthyrt.

— Intresset för kontoren är stort, främst tack vare läget med god tillgång till parkeringsplatser och allmänna kommunikationer. Men vi har inte haft någon brådska med att teckna kontrakten, säger Nils Palmertz, grundare av Komfast som sköter kontorsuthyrningen åt fastighetsägaren Steen & Ström.

Parallellt börjar de två första etapperna av Point Hyllie fyllas. Av totalt 7.000 kvadratmeter kontorsyta är drygt 6.000 uthyrt hittills.

Anders Frick

De första hyreskontrakten för Emporias kontorsytor har nu skrivits under. Lantmäteriet och några ännu icke namngivna företag inom IT/telekom samt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]