torsdag 9 maj 2024

inloggad som

SLU väcker liv i slumrande inkubator

Ilse Svensson-de Jong är ny chef för Alnarp Innovation Inkubator, vid Sveriges lantbruksuniversitet. Hon har en bakgrund som ekonom på GB Glace och SSAB. Rekryteringen innebär en återstart av inkubatorn, som legat i dvala de senaste månaderna.

Ilse Svensson-de Jong planerar framöver att låta sociala medier få en större roll i inkubatorverksamheten.

— SLU har en väldigt utspridd organisation och sociala medier kan vara lösningen för kunskapsspridning och budskapsförmedling. Dessutom kan sociala medier bättre lyfta fram gröna näringar som möjlighet för näringslivet, säger Ilse Svensson-de Jong. 

Inkubatorn startade vid årsskiftet 2009/2010 men har varit stängd sedan december eftersom det inte funnits någon inkubatorchef. I dag finns de tre bolagen Grobar, PheroNet och In vitro Plant-tech på plats. Ilse Svensson-de Jong vill utöka så att åtminstone de tolv befintliga företagsplatserna fylls upp. Hon skulle gärna se företag som arbetar med nya energi- och tekniklösningar.

— Jag tror mycket på cleantech. Dessutom är jag nyfiken på hur exempelvis QR-koder skulle kunna komma till nytta för lantbrukare, säger hon.

Ilse Svensson-de Jong lyfter även fram aktörer som arbetar med lösningar för livsmedelsindustrin, till exempel i form av matleverantörer som gör det möjligt för konsumenterna att spåra varifrån maten kommer och hur den har hanterats innan den hamnar i butiken.

Anders Frick

Ilse Svensson-de Jong är ny chef för Alnarp Innovation Inkubator, vid Sveriges lantbruksuniversitet. Hon har en bakgrund som ekonom på GB […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.