onsdag 1 maj 2024

inloggad som

Ideon tar tillbaka varumärket från Medicon Village…

Det startade som Ideon Life Science Village och hette länge Ideon Medicon Village. Nu har forskningsbyn i AstraZenecas gamla lokaler och Ideon beslutat gå skilda vägar, och Medicon Village förbjudits att använda namnet Ideon.

Förhoppningen är att göra det tydligt att de två närliggande forskningsparkerna inte har någonting med varandra att göra.

— Medicon Village får inte använda namnet Ideon i sin marknadsföring. Så enkelt är det, säger Hans Möller, VD för Ideon.

För drygt ett år sedan presenterades Mats Paulssons planer på ett nytt forsknings- och företagscenter i AstraZenecas gamla lokaler. Under sommaren och hösten användes Ideon Medicon Village som varumärkesnamn, bland annat i pressutskick. Så sent som i januari bloggade Hans Möller med etiketten Ideon Medicon Village. Men framöver ska det vara slut med tvetydigheterna.

— Namnfrågan har diskuterats och varit en del av hela processen, men vi har kommit fram till att vi ska arbeta under respektive varumärke. Vi är ju en ny spelare och ägs av en stiftelse som ska återföra vinsten till forskning och innovation, medan Ideon bland annat ägs av börsnoterade bolag med allt vad det innebär, säger Medicon Villages VD Mats Leifland med syftning på fastighetsbolagen Wihlborgs och Ikano som står bakom Ideon.

Varken Mats Leifland eller Hans Möller stänger dock dörren för framtida samarbeten.

— Vi köper en hel del tjänster av Ideon och det räknar vi med att fortsätta med. Sedan diskuterar vi även ett Lundagemensamt samarbete för olika evenemang och konferenser, säger Mats Leifland.

Klara hyresgäster på Medicon Village är bland andra Bactiguard, ESS-konsortiet och Lund Life Science Incubator, som startade som ett projekt under Ideon men sedan årsskiftet fungerar som ett självständigt bolag.

Anders Frick

Det startade som Ideon Life Science Village och hette länge Ideon Medicon Village. Nu har forskningsbyn i AstraZenecas gamla lokaler […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad