onsdag 1 maj 2024

inloggad som

Spintop Ventures gör sin tredje investering

Malmöbaserade riskkapitalbolaget Spintop Ventures går in som delägare i mjukvaruutvecklaren Agency9 med säte i Luleå. Med kapitalinjektionen och nya krafter i styrelsen ska bolagets teknik för 3D-visualisering av kartor expanderas internationellt.

Investeringen är den tredje sedan starten för Spintop Ventures som har en lång rad lokala näringslivsprofiler i ägarlistan, däribland reklamentreprenören Niclas Ek (idag VD för Bra Böcker) och EuroFlorists grundare och tidigare VD Peter Ljungbeck. Totalt har ett trettiotal affärsänglar har gått in i investeringsnätverket som vid starten hade 30 miljoner kronor i kassan.

Investeringarna sker i bolag inom mobilsektorn, digital media och IT där investeringshorisonten ligger på upp mot åtta år. Agency9, som faller inom den senare kategorin, har utvecklat en mjukvara som beräkningseffektivt kan rita upp 3D-miljöer i webbläsare.

Bland de befintliga kunderna finns Linköpings stad och nu senast Berlins utvecklingsenhet som använder Agency9 teknik bland annat för att presentera staden för potentiella investerare.

— Vårt jobb blir att fortsätta ta mjukvaran internationellt. Det är en resa som vi är flera inom Spintop som har gjort och där vi kan bidra genom vårt styrelsearbete, säger Spintop Ventures medgrundare Finn Persson till Rapidus.

I höstas tog Agency9 in drygt två miljoner kronor främst från tidigare ägare. Finn Persson vill inte kommentera storleken på den nu aktuella investeringen.

Joel Lyth

Malmöbaserade riskkapitalbolaget Spintop Ventures går in som delägare i mjukvaruutvecklaren Agency9 med säte i Luleå. Med kapitalinjektionen och nya krafter […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad