lördag 4 maj 2024

inloggad som

Symbal växer med börsjättar

Malmöbaserade kommunikationsbyrån Symbal har under det senaste året ökat omsättningen med 50 procent och nyanställt fyra personer. Med två färska systerbolag har verksamheten växt till en mindre koncern där Alfa Laval, Skanska och Absolut räknas in bland de nya kunderna.

Symbal Communications jobbar med kommunikation och utbildning i samband med förändringsprocesser på framför allt storföretag. Sedan tidigare finns bland andra Ikea och Tetra Pak i kundlistan och i år har bolaget gjort sina första affärer med Stena Line. Omsättningen för 2011 landade på 18,5 miljoner kronor, med en vinstmarginal på strax över 10 procent.

— Många av våra kunder idag har behov av att förändra sig på grund av att man utsatts för en hårdnande konkurrens för att världsekonomin ser ut som den gör, säger VD Peter Gustafson.

Sedan starten 2003 har Symbal vuxit till en grupp med 20 anställda i tre företag, som tillsammans omsätter 26 miljoner. Systerbolaget Symbal Chase, som hjälper kunder att effektivisera sin inköpsverksamhet, grundades 2011. Året innan lanserades FilmExpress, med syfte att erbjuda kostnadseffektiv filmproduktion åt företag.

Sören Billing

Malmöbaserade kommunikationsbyrån Symbal har under det senaste året ökat omsättningen med 50 procent och nyanställt fyra personer. Med två färska […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.