torsdag 16 maj 2024

inloggad som

… som drar grundaren inför domstol

En fem år gammal patenttvist där Tigran kräver grundaren Lars Bruce och bolaget TikoMed på tolv miljoner kronor i skadestånd är på väg att eskalera. I december misslyckades ett försök till förlikning mellan parterna. Nästa anhalt är Helsingborgs tingsrätt.

Bakgrunden till konflikten är en patentansökan för en tidigare variant av Tigrans titankorn som lämnades in till amerikanska patentverket 2006 men senare drogs tillbaka. Vid tillfället var Lars Bruce styrelseledamot i Tigran och enligt bolagets ledning använde han konfidentiell information om patentet för att senare lämna in ytterligare en patentansökan i USA, i eget namn.

Tigran kräver därför tolv miljoner kronor i skadestånd för att Lars Bruce och bolaget TikoMed, som senare förvärvade patenten, ska ha missbrukat affärshemligheter.

Arve Nilsson beklagar att ingen förlikning har nåtts, men varken han, Lars Bruce eller TikoMed vill kommentera rättsprocessen närmare.

Erik Olausson

En fem år gammal patenttvist där Tigran kräver grundaren Lars Bruce och bolaget TikoMed på tolv miljoner kronor i skadestånd […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad