lördag 11 maj 2024

inloggad som

Nytt konsortium ska utbilda skånska affärsänglar

Connect Skåne, Minc och Malmö högskola går samman i ett konsortium som ska förbättra möjligheten för innovationsbolag att få tidig finansiering. Nu skjuter bland andra Tillväxtverket och Innovationsbron till 2,3 miljoner kronor i projektmedel.

Pengarna ska gå till att såväl utbilda innovationsföretag i hur man möter investerare, som att ge Connect Skånes 150 affärsänglar en lektion i hur man satsar i uppstartsbolag.

— Malmö högskola är exempelvis mycket inne på socialt entreprenörskap, vi kommer att titta närmare på vad det är och hur det fungerar att investera i socialt entreprenörskap, säger Jeanette Andersson från Connect Skåne.

Utöver Tillväxtverket och Innovationsbron står Region Skåne och Malmö högskola för finansieringen av projektet.

Erik Olausson

Connect Skåne, Minc och Malmö högskola går samman i ett konsortium som ska förbättra möjligheten för innovationsbolag att få tidig […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen