fredag 10 maj 2024

inloggad som

Sydsvenska lärosäten köper innovation för 57 miljoner

Upphandlingen av innovationskonsulter vid fem skånska lärosäten är nu klar. Totalt får 14 företag del i ramavtalet som är värt 19 miljoner kronor om året fram till 2015.

Lunds universitet, SLU i Alnarp, Malmö och Kristianstad högskola samt Blekinge tekniska högskola går ihop för att köpa extern expertis inom innovationsområdet. Det nu framlagda ramavtalet sträcker sig från april och tre år framåt, med möjlighet till förlängning ytterligare ett år.

— Syftet är att vi ska få större muskler för att kunna jobba mer aktivt med innovationsfrågor, säger Helene Vogelmann på Lunds universitets innovationssystem Luis, vars egen stab består av 20 medarbetare.

Totalt var 20 företag med och slogs om uppdragen, som är uppdelade på fem områden. Storslam blev det för konsultjätten PwC och Göteborgsbaserade Innovation Management Consulting Group, som kan se fram emot uppdrag inom fyra områden vardera. Men även lokala entreprenörsbolag fick del i ramavtalet, exempelvis Aktiv Kommunikation och Sustenance.

Klicka här för att se hela listan med företag och anbudsområden i avtalet.

Upphandlingen har baserats på erfarenheter av tidigare jobb inom innovationsområdet. Beslutet kan överklagas under en vecka framåt. Projektet har letts från Lunds universitet men är en samordning inom Innovationskontor Syd, med de fem lärosätena i Skåne och Blekinge. Arbetet där handlar om att bättre utnyttja forskningsresultat ute i näringsliv och samhälle.

Kristian Svensson

Upphandlingen av innovationskonsulter vid fem skånska lärosäten är nu klar. Totalt får 14 företag del i ramavtalet som är värt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen