tisdag 14 maj 2024

inloggad som

… och storägaren Dario Kriz gör fastighetsklipp

Den tomtmark som Implementa Hebe ska bygga sitt nya forskningshus på köptes i november för 2,8 miljoner kronor. Säljare var grundaren Dario Kriz själv — som 2007 förvärvat tomten för 820.000 kronor.

Dario Kriz vill inte kommentera hur värdet på tomten ökat med nästan två miljoner på fyra år utan hänvisar alla frågor till Margareta Krook, VD på Implementa Hebe. Hon pekar i sin tur på att affären gjordes efter en värdering av en oberoende mäklare och har godkänts av bolagets revisor. Köpeskillingen betalade Implementa Hebe med banklån samt kontanter från en nyemission i oktober.

Även Euris tomt har haft en snabb värdeökning, fastigheten köptes 2007 för 1,4 miljoner. Efter att ha sanerats för 650.000 kronor såldes den i höstas till nybildade dotterbolaget Science House för 4,5 miljoner. I en intervju med Sydsvenskan menade Dario Kriz då att området blivit mer attraktivt i och med byggandet av Max IV och ESS.

Erik Olausson

Den tomtmark som Implementa Hebe ska bygga sitt nya forskningshus på köptes i november för 2,8 miljoner kronor. Säljare var […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.