tisdag 21 maj 2024

inloggad som

Rollspel sätter ljus på entreprenörens tuffa sits

Juridik mixas med underhållning när Sveriges första ”term sheet battle arrangeras i Malmö i mars. Investerare och entreprenörer möts i ett förhandlingsspel — där allt utom pengarna är verkligt.

Den 1 mars flyttar förhandlingar som normalt sker bakom stängda dörrar upp på scen. TAT-grundaren Hampus Jakobsson och Polar Roses tidigare VD Carl Silbersky agerar entreprenörer. Investerarsidan representeras av Jimmy Fussing Nielsen från Sunstone Capital. Domare blir Brad Furber, amerikansk advokat som arrangerat term sheet battles i USA.

Förhoppningen är att åhörarna ska få ett hum om hur det går till när bolag kommer överens med investerare. 

— Många entreprenörer vet inte riktigt hur en investering går till. Man ska inte tro att man ska lära sig allt genom det här, men man kan få en inblick i hur investerare tänker och hur man själv kan tänka, säger David Klose, advokat på Moll Wendén, som är en av arrangörerna.

Jennie Larsson

Juridik mixas med underhållning när Sveriges första ”term sheet battle arrangeras i Malmö i mars. Investerare och entreprenörer möts i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.