torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Tung industri draglok när Additude växer

|  
|  

Tal om lågkonjunktur till trots – den tunga skånska industrins sug efter speciallister är stort. Det är budskapet från Additudes marknadschef Jim Roslund vars rekryterings- och teknikkonsultfirma Additude i Malmö nu växt till närmare 40 anställda och planerar nyanställa 50 till i år.

I går presenterade börsnoterade konsulten HiQ ett starkt bokslut där inte minst Öresundsregionen överraskade positivt. Telekomindustrin är fortsatt satt under press, istället är det övriga sektorer som går framåt. På samma våg rider den betydligt mindre konsult- och rekryteringsfirman Additude. ABB, Borg Warner och Coca-Cola Enterprises Sverige är alla storbolag som finns med på listan över 40 nya kunder som tillkom under 2011.

— Behovet av ingenjörer med några års erfarenhet är fortsatt enormt stort. Med den kundtillströmningen vi ser ska vi anställa 50 personer under 2012, säger Jim Roslund.

Senaste bokslutet gjorde Additude i juni 2011 och det sträckte sig över 14 månader. Då landade den totala omsättningen på runt 17 miljoner kronor med ett resultat på 2,7 miljoner. Enligt Jim Roslund har tillväxten därefter varit fortsatt god, nuvarande takt ger en årsomsättning på närmare 30 miljoner kronor.

På tre år har Additude växt från ett par anställda till att i dag vara 38 inom branscher som fordon, bygg och tillverkningsindustrin. Tidigare var ST Ericsson en viktig kund men telekombranschen har Additude numera i princip övergett helt.

— Delar av konsultbranschen här nere lever fortfarande i sviterna av prispress från Ericsson och Ikea. Det fanns aktörer som helt hade förlitat sig på ett par stora kunder och i princip inte hade någon säljavdelning, vissa finns inte kvar här längre, säger Jim Roslund.

Additude ägs av fyra grundare, däribland Jim Roslund.

Joel Lyth

Tal om lågkonjunktur till trots – den tunga skånska industrins sug efter speciallister är stort. Det är budskapet från Additudes […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.