torsdag 28 mars 2024

inloggad som

Obducat gör namnrockad

I dag väntas Obducats rekonstruktör Lennart Atteryd gå ut med ett klart ackordförslag till fordringsägarna. Samtidigt passar styrelsen på att genomföra en namnrockad där dotterbolaget Obducat Technologies blir Technologies Investment och Smartag, ett tidigare vilande bolag i sfären, tar över namnet Obducat Technologies.

I början av november gick NGM-noterade Obducat AB in i en rekonstruktion. När Rapidus når Lennart Atteryd på Ackordscentralen är han inte informerad om namnändringen. Obducat Technologies har hittills varit det dotterbolaget där den största delen av den svenska verksamheten varit placerad. I höstas genomgick även Obducat Technologies en rekonstruktion.

— Jag räknar med att gå ut med ett ackordförslag för Obducat under dagen men ska först stämma av med styrelsen. Den här informationen hade inte nått mig ännu så det blir något vi får ta då, säger Lennart Atteryd.

Rapidus har under dagen utan framgång försökt att nå representanter från Obducats styrelse för en kommentar kring namnbytet.

Som Rapidus skrev förra veckan har storägaren ENI till och med imorgon på sig att fullfölja sin budplikt på moderbolaget Obducat AB eller överklaga Aktiemarknadsnämndens beslut. Något besked om hur ENI tänker agera har ännu inte kommit.

Joel Lyth

I dag väntas Obducats rekonstruktör Lennart Atteryd gå ut med ett klart ackordförslag till fordringsägarna. Samtidigt passar styrelsen på att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]