måndag 29 april 2024

inloggad som

Nytt liv för Promedvis vibrerande balansplatta

I våras gick medicinteknikbolaget Promedvi i konkurs. Nu finns bolagets produkt, balansplattan Vibrosphere, återigen på marknaden. Det är plattans upphovsman Kaj Laserow som har köpt loss rättigheterna ur konkursboet och börjat marknadsföra den vibrerande plattan i sitt eget bolag Laserow Balance. Verksamheten drivs av Kaj Laserow och hans hustru med hjälp av konsulter.

Promedvi ägdes till 20 procent av Kaj Laserow, i övrigt av styrelseordföranden Mats Cremon och Håkan Mårtensson, som båda hade investerat genom bolaget Augmenta Venture Partners.

Kaj Laserow vill inte uppge någon köpesumma för rättigheterna och inte heller några försäljningssiffror för 2011. Han säger dock att merparten av de distributörer som Promedvi tidigare arbetat med har velat fortsätta sälja Vibrosphere, och att han ser ett ökande intresse i flera länder. Ett samarbete har inletts med tränings- och livsstilskedjan EasyLife med anläggningar i Malmö, Hässleholm och Gävle. Kaj Laserow räknar med att försäljningen kommer att stärkas av färska vetenskapliga studier av effekterna av vibrationsplattan, bland annat vid universitetssjukhuset Charité i Berlin.

Vibrosphere används för träning och medicinsk rehabilitering och såldes tidigare i USA och fem europeiska länder. Bland annat har Malmö FF och Manchester United testat plattan på sina spelare. 2008 var omsättningen uppe på drygt fem miljoner kronor men siffran sjönk stadigt till konkursen i våras.

Laserow Balance söker nu distributörer i Europa. Enligt Kaj Laserow kan det också bli aktuellt att ta in framtida samarbetspartners som delägare i bolaget för att få kapital att expandera verksamheten.

Lisa Kirsebom

I våras gick medicinteknikbolaget Promedvi i konkurs. Nu finns bolagets produkt, balansplattan Vibrosphere, återigen på marknaden. Det är plattans upphovsman […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.