torsdag 9 maj 2024

inloggad som

Balder intar Köpenhamn

När Rapidus i höstas gjorde en genomgång av de svenska fastighetsbolagens aktivitet i Köpenhamn var Wihlborgs och Norrporten de klart största aktörerna. Nu har även Balder på allvar tagit steget över Sundet genom ett förvärv av bostadsfastigheter till ett värde av 1,3 miljarder kronor.

Affären blev klar i mitten av förra veckan och gäller ett bostadskvarter i stadsdelen Østerbro. Säljare är kraschade Amagerbanken. Kvadratmeterpriset på lägenheterna ligger på runt 30.000 kronor.

— I dag är priset i Köpenhamn lägre än både Malmö och Göteborg. Min gissning är att Köpenhamnspriset kommer ikapp igen, men det kan ta några år. Kortsiktigt är det fortfarande mycket oroligt, säger Balders VD och storägare Erik Selin.

Sedan något år tillbaka har Balder tittat mer aktivt på fastighetsmarknaden i Köpenhamn och enligt Erik Selin har aptiten på objekt i Öresundsregionen inte mättats med den aktuella affären.

Sedan tidigare äger Balder ett antal mindre, kommersiella fastigheter i Köpenhamn.

Joel Lyth

När Rapidus i höstas gjorde en genomgång av de svenska fastighetsbolagens aktivitet i Köpenhamn var Wihlborgs och Norrporten de klart […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.


  • Kraftigt volymtapp i dagens rapportflod

    Börsbolagens rapporter för årets första kvartal strömmar in. Bland dagens rapporter går kurvorna åt olika håll: upp för fastighetsbolaget Wihlborgs och ned för fönsterbolaget Inwido.

  • Därför tar Doxa in ytterligare 200 Mkr

    Fastighetsbolaget Doxa gör en riktad nyemission på strax under 200 Mkr. Det är andra gången bolag tar in pengar på kort tid. Huvudägaren Greg Dingizian förklarar varför.

  • Kjell & Companys aktie i fritt fall

    Prylkedjan Kjell & Companys rapport för det fjärde kvartalet blev en besvikelse och utdelning uteblir. Fastighetsbolaget Wihlborgs skruvar däremot upp utdelningen, trots minskat förvaltningsresultat.

  • Doxa säljer hälften av Karlastaden

    Fastighetsbolaget Doxa, med Malmöprofilen Greg Dingizian som huvudägare, säljer hälften av Karlastaden, den planerade nya stadsdelen i Göteborg. Priset är 1 miljard kronor. Affären sker mindre än ett år efter att byggrätterna köptes.

  • Malmös fastighetsstjärnor ökar takten

    Det stjärnspäckade fastighetsbolaget SLP gör en riktad nyemission på 550 Mkr. Det är andra gången i år bolaget fyller kassan med samma belopp.

  • Pressat Heimstaden i dagens rapportflod

    Säsongen för börsbolagens rapportering för årets tredje kvartal är här. Idag kom bland andra Heimstaden, Wihlborgs, Duni, Inwido och Beijer Ref.

  • Många projekt i Wihlborgs klimatarbete

    Fossilfritt stål och likströmskablar. Det är några av fastighetsbolaget Wihlborgs senaste givar i jakten på ett klimatsmartare fastighetsbestånd.

  • Wihlborgs gör rekord

    Fastighetsbolaget Wihlborgs tuffar på bra, mitt i den oroliga fastighetsmarknaden.

  • Tisdagens rapporter

    Inwido möter en tuffare marknad Den Malmöbaserade fönstertillverkaren Inwido startade året med att ”möta en tuffare marknad”, enligt rapporten för […]

  • Nybyggandet kan bromsas

    Wihlborgs har flera stora nybyggen på gång i västra Skåne, däribland ett par av bolagets största kontorsbyggen hittills. Men de […]