fredag 29 mars 2024

inloggad som

Aqilles hårdsatsar på Motalabolag

Malmöbaserade Aqilles Invest bäddar för expansion i portföljbolagen Motala Train och Motala Verkstad. De senaste veckorna har en rad chefer nyrekryterats till de båda bolagen och under året ska Aqilles investera ett mångmiljonbelopp i nya tillverkningsmaskiner.

Bland annat har Motala Train fått ny VD, medan den tidigare VD:n tagit över som arbetande styrelseordförande. En gemensam personalchef har även värvats då båda bolagen har rekryteringsbehov framöver. Motala Verkstad är inriktat på produktion och service av mekanik för bland annat fartygs- och processindustrin. Avknoppningsbolaget Motala Train är specialiserat på reparation och underhåll av tågvagnar och lok. Bolagen omsatte tillsammans 270 miljoner kronor 2010.

Utöver förstärkningarna i ledningen ska Aqilles Invest under året investera 15-20 miljoner kronor på att förbättra maskinparken i Motala Verkstad, uppger Aqilles kommunikationschef Ebba Åsly Fåhraeus.

— Vi expanderar för att klara de order vi har i böckerna. Vi laddar för tillväxt, sedan får vi ser hur det går med konjunkturen, säger hon.

Bland Aqilles Invests övriga portföljbolag finns livsmedelsproducenten Ceres Foods utanför Helsingborg samt konsultbolagen Lunicore och Joblink. Aqilles, tidigare Qeep Group, ägs till 70 procent av grundarna Anders Holm och Johnny Dahlberg. Bland övriga ägare syns LMK Ventures, Håkan Eksandh genom holdingbolaget Hexiron och Ingvar Jensen, från den tidigare ägarfamiljen till elektronikdistributören Elfa.

Erik Olausson

Malmöbaserade Aqilles Invest bäddar för expansion i portföljbolagen Motala Train och Motala Verkstad. De senaste veckorna har en rad chefer […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]