fredag 3 maj 2024

inloggad som

Forskningsinstitut växer i Lund

Statligt ägda teknikkonsulten SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut blir ny hyresgäst i Ideon Gateway i Lund. SP ska med flytten koncentrera sina resurser i Skåne och nyrekrytera för att inom några år vara 50 anställda i Lund och 75 totalt i Skåne.

I dag har SP-koncernen, med säte i Borås, verksamhet i bland annat Alnarp och på Ideon genom SIK, Institutet för Livsmedel och Bioteknik. Nu ska de anställda samlas på ett våningsplan på Ideon Gateway.

— Vi är runt 1.100 anställda i Sverige och växer med cirka 100 personer per år. Genom att samla våra krafter i Lund räknar vi med att bli mer effektiva och växa ytterligare, säger SP:s pressansvariga Staffan Ljung.

I och med klartecken från SP har Ideon Gateway klara hyresgäster för 70 procent av ytan på de 19 våningsplanen. Bygget ska stå klart i november 2012.

— Med 700 kvadratmeter blir SP en av våra största hyresgäster. De har också reserverat ytterligare yta, säger Fredrik Åkesson på Ikano Kontor.

Närmare hälften av den avtalade ytan på Ideon Gateway står hotellkedjan Elite för. Enligt Fredrik Åkesson kommer fokus nu att flyttas till mindre hyresgäster som har något mindre framförhållning i sina lokalplaner.

— Vi ligger något före vår planering och läget ser väldigt bra ut trots att hyresmarknaden i Lund i övrigt är kärv, säger han.

Bland andra klara hyresgäster för Ideon Gateway finns Awapatent, Sparbanken Öresund och Farstorp Invest.

Joel Lyth

Statligt ägda teknikkonsulten SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut blir ny hyresgäst i Ideon Gateway i Lund. SP ska med flytten koncentrera sina resurser […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.