torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Forskningsinstitut växer i Lund

Statligt ägda teknikkonsulten SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut blir ny hyresgäst i Ideon Gateway i Lund. SP ska med flytten koncentrera sina resurser i Skåne och nyrekrytera för att inom några år vara 50 anställda i Lund och 75 totalt i Skåne.

I dag har SP-koncernen, med säte i Borås, verksamhet i bland annat Alnarp och på Ideon genom SIK, Institutet för Livsmedel och Bioteknik. Nu ska de anställda samlas på ett våningsplan på Ideon Gateway.

— Vi är runt 1.100 anställda i Sverige och växer med cirka 100 personer per år. Genom att samla våra krafter i Lund räknar vi med att bli mer effektiva och växa ytterligare, säger SP:s pressansvariga Staffan Ljung.

I och med klartecken från SP har Ideon Gateway klara hyresgäster för 70 procent av ytan på de 19 våningsplanen. Bygget ska stå klart i november 2012.

— Med 700 kvadratmeter blir SP en av våra största hyresgäster. De har också reserverat ytterligare yta, säger Fredrik Åkesson på Ikano Kontor.

Närmare hälften av den avtalade ytan på Ideon Gateway står hotellkedjan Elite för. Enligt Fredrik Åkesson kommer fokus nu att flyttas till mindre hyresgäster som har något mindre framförhållning i sina lokalplaner.

— Vi ligger något före vår planering och läget ser väldigt bra ut trots att hyresmarknaden i Lund i övrigt är kärv, säger han.

Bland andra klara hyresgäster för Ideon Gateway finns Awapatent, Sparbanken Öresund och Farstorp Invest.

Joel Lyth

Statligt ägda teknikkonsulten SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut blir ny hyresgäst i Ideon Gateway i Lund. SP ska med flytten koncentrera sina resurser […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.