fredag 26 april 2024

inloggad som

Zimpl får tidig finansiering från Industrifonden

I förrgår berättade Rapidus att Tord Wingren lämnar VD-posten på Nanoradio och blir ordförande i nystartade Zimpl på Ideon. I dag blev det offentligt att Industrifonden tillsammans med MST Venture och Wingren går in med drygt fem miljoner kronor i satsningen.

Investeringen i mjukvarubolaget är ovanlig för Industrifonden, som normalt går in i mognare verksamheter.

— Förutom att vi givetvis tror att det är en bra affär upplever vi att det just nu saknas aktörer som gör den här typen av investeringar, därför tar vi lite större ansvar än vanligt, säger Lennart Gustafson på Industrifonden.

Han tar nu plats i styrelsen, där bland andra Christer Björk från Danir Marketing och Softhouse Nordics VD Tord Olsson återfinns. Den senare är också investerare genom MST Venture. Zimpls teknik använder språkanalys för att underlätta textinmatningen på mobiler och läsplattor. Mjukvara har utvecklats av medarbetare på konsultbolaget MobyTech.

VD Imre Zvorinji kommer att sköta Zimpl parallellt med sitt nuvarande uppdrag som chef på MobyTech. Han har goda förhoppningar om att Zimpl ska nå en affär med en mobiltillverkare inom en relativt snar framtid.

— Säljprocessen i det här fallet är mycket kortare än vanligt. Vi siktar på Android i första vågen och det här är en produkt som kan kopplas på relativt sent i utvecklingen av en ny telefon, säger Imre Zvorinji.

Joel Lyth

I förrgår berättade Rapidus att Tord Wingren lämnar VD-posten på Nanoradio och blir ordförande i nystartade Zimpl på Ideon. I […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.