söndag 28 april 2024

inloggad som

Startupbootcamp växer i Europa

Den danska företagsacceleratorn Startupbootcamp expanderar. Sedan starten i Köpenhamn för två år sedan finns nu mentors- och investeringsprogrammet i Madrid och Dublin. Nästa år väntar lansering i Berlin, London och troligtvis även Amsterdam.

— Vi planerar att inrikta de olika städerna mot olika områden, såsom miljöteknik, medicinteknik och mobilteknik, men ingenting är ännu bestämt, säger Alex Farcet, som grundade acceleratorn tillsammans med Carsten Kølbek på danska inkubatorn Rainmaking.

I Startupbootcamps program får bolagen kontorsplats, mentorskap och 12.000 euro i såddkapital. Målet är att de på tre månader ska bli mogna för sin första externa investering. Förebilden är Silicon Valley-baserade Y Combinator.

Till den senaste omgången av Startupbootcamp sökte omkring 200 bolag de elva platserna i programmet. Det enda svenska bolaget som antogs var Malmöbaserade Trialbee, som Rapidus skrivit om tidigare. Bolaget utvecklar ett webbaserat system för rekrytering av patienter till kliniska studier.

Av förra årets tio entreprenörsbolag i Startupbootcamp har IT-bolaget Roozz tagit in mest riskkapital i form av 500.000 US-dollar från danska Seed Capital. Även produktionsbolaget Magna och IT-bolaget Autouncle har fått investeringar av mindre magnitud.

För ett år sedan flyttade Startupbootcamp in i Nokias lokaler vid Teglværkshavnen i Köpenhamn och planerna är att sitta kvar ytterligare ett år, under tiden som Nokia flyttar ut och Aalborgs universitet tar över lokalerna för att starta Copenhagen Innovation Center.

Anders Frick

Den danska företagsacceleratorn Startupbootcamp expanderar. Sedan starten i Köpenhamn för två år sedan finns nu mentors- och investeringsprogrammet i Madrid […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.