tisdag 21 maj 2024

inloggad som

Konsultjättar vinnare i ESS-upphandling

|  , , , , , , ,
|  

Idel storspelare kommer att konkurrera när ESS köper in tekniska konsulttjänster de närmaste två åren. Det är resultatet av de ramavtal som forskningsanläggningen i Lund nyligen tecknade med Epsilon och sju andra konsultbolag.

Avtalen rör tekniska konsulttjänster, bland annat CAD-ritningar, byggkonsulttjänster och support för planering och koordinering. Projekteringsfasen sträcker sig fram till februari 2013 och har en total budget på 465 miljoner kronor. Då ska den slutliga tekniska designen av hela forskningsanläggningen vara klar.

Hur mycket tjänster som kommer att köpas upp genom ramavtalet kan ESS pressansvariga Marianne Ekdahl inte precisera i detalj, men hon menar att de kommer att bli relativt omfattande.

— Det mesta av det tekniska designarbetet görs av akademiska miljöer i de länder som är med i projektet. Vår uppgift är att styra det arbetet och där behöver vi köpa in en del tjänster. Men framför allt kommer vi att behöva byggkonsulttjänster, tjänster inom CAD-design och tillståndsprocess, säger Marianne Ekdahl.

Affären liknar den som nyligen slöts kring Max IV där uppstickaren PKAB i Veberöd tog hem flera av kontrakten. Men denna gång är det storspelarna som drog längsta strået. Bland övriga bolag som kommer att vara med i kampen märks ÅF, Sweco, Tyréns och Areva, den senare med Sverigekontor i Helsingborg och Karlskrona.

Joel Lyth

Idel storspelare kommer att konkurrera när ESS köper in tekniska konsulttjänster de närmaste två åren. Det är resultatet av de […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Gruppkrav mot Suliemans bolag

    Plexians konkurs har satt fart på en process som drivs i det fördolda för att väcka en grupptalan mot Malmö Tech Invest (MTI) tidigare Plexian Tech Holding. Bakgrunden är ett låneupplägg som Rapidus avslöjade i vintras.

  • Immunovia behöver pengar

    Immunovias styrelse har beslutat genomföra en företrädesemission om 70 Mkr som är garanterad till hälften. Pengarna ska gå till att sätta andra generationen av bolagets analystest för tidig upptäckt bukspottkörtelcancer på den amerikanska marknaden under nästa år.

  • Uppköpet av Amniotics föll

    Magle Chemoswed drar sig ur köpet av läkemedelsforskningsbolaget Amniotics. Vad som nu händer med det hårt pressade Amniotics är oklart.