onsdag 2 april 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Mincbolag i likvidation

Ekonomiplaneringstjänsten MyBudget, som lanserades av Mincbolaget Skyforge, läggs ner och bolaget likvideras. Istället satsar en av grundarna på Tunaspot, en platsbaserad tjänst för musiklistor.

Likvidatorn Anders Brynje på advokatfirman Southlaw säger att fem-sex bolag är intresserade av Skyforges mjukvara.

— Det rör sig om underleverantörer till banker och inköpare på banker, säger Anders Brynje, som bedömer att mjukvaran kommer att vara såld före november månads utgång.

MyBudget var ett hjälpmedel för privatpersoner att planera sin privatekonomi. Skyforges största och enda kund var Ikanobanken, som testade och utvärderade lösningen. Någon extern lansering till Ikanos kunder blev dock aldrig av.

— Det har varit en fantastisk resa och extremt lärorikt att vara ett startupföretag som tar fram lösningar till en mycket konservativ bransch. Vi kom till ett vägskäl där vi kunde välja att ta in mer kapital till Skyforge och spendera fem år till i kostym, eller lägga ner och ta med oss våra erfarenheter till nästa projekt. Vi valde det sistnämnda, säger Alex Esser som 2008 grundade Skyforge tillsammans med Jacob Hansson.

Utöver grundarna gick Sparbanksstiftelsen Skånes Riskkapitalstiftelse in med 1,5 miljoner kronor i bolaget. För ett knappt år sedan blev även Purplescouts VD Johan Strömhagen delägare efter en insats på 250.000 kronor.

Jacob Hansson frilansar numera som programmerare medan Alex Esser istället dragit igång webbtjänsten Tunaspot, som han startade på Copenhagen Start-up Weekend tillsammans med åtta andra personer. Tunaspot är en platsbaserad musiktjänst där användare skapar spellistor för exempelvis Spotify som kan släppas på olika geografiska platser och sedan plockas upp av andra. Idag står en butikskedja och en ölproducent på kundlistan.

Anders Frick

Ekonomiplaneringstjänsten MyBudget, som lanserades av Mincbolaget Skyforge, läggs ner och bolaget likvideras. Istället satsar en av grundarna på Tunaspot, en […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Rejält tillskott i kassan för el-sparare

    Lundabaserade Emulate Energy stänger sin Serie A-runda och får två nya internationella delägare. Så här stort blev tillskottet och så ska pengarna användas.

  • Helsingborgsprofilens bolag stänger runda

    Helsingborgsbaserade Payzlip med Acke Salem i spetsen stänger en finansieringsrunda ledd av regionala näringslivsprofiler. Rundan blev dock mindre än ursprungligen tänkt. Så här länge räcker pengarna.

  • Advenica rustar för fortsatt lönsamhet

    Cybersäkerhetsbolaget Advenica har börjat året med att få in flertalet miljonorder. I en orolig omvärld ser vd Marie Bengtsson inget som talar emot att tillväxt- och lönsamhetsresan fortsätter.

  • Wallenberg går in i 34-bolag

    Ideonbaserade Nordic Forestry Automation, som Rapidus utsåg till 34:a år 2023, får in ett Wallenbergbolag som ny delägare. Det här ska den nya investeringen räcka till.

  • Additude-grundaren bygger nytt IT-bolag

    Additude-grundaren Jim Roslund är tillbaka i IT-branschen. Med en grupp tidigare Tretton37-medarbetare och deras uppdrag som grund drar han igång ett nytt IT-konsultbolag. Och gissa vad bolaget heter.

  • Säkra kommentarsfält – en lönsam historia?

    Ifrågasätt Media vill återuppliva kommentarsfunktioner på nätet och göra dem trollfria. Nu öppnas en investeringsrunda som ska räcka till svarta siffror.

  • Alteri Care satsar globalt

    Efter satsningen på internationell expansion närmar sig vårdtechbolaget lönsamhet – och ska revolutionera sjukvården i Zimbabwe.

  • Hon tar över rodret på Softhouse

    I fjol tog Stina Åkesson plats i vd-stolen på teknikbolaget Ourliving. Nu kliver hon även in i en vd-roll på ägarbolaget Softhouse. Här berättar den förre AF-borgbossen om ett turbulent fjolår.

  • Eletives sämsta år – 40 procent upp

    Det snabbväxande Malmöbolaget Eletive gjorde sitt hittills sämsta år i fjol. Och då var tillväxten ändå 40 procent. — I år kommer vi att passera 100 miljoner i ARR, säger vd Marcus Wennmo.

  • Tretton37: Kundinformationen till salu

    Efter att Tretton37 gått i konkurs är tillgångarna i bolaget nu till salu. En köpare kan överta varumärket Tretton37, kunddata värt nästan 90 miljoner kronor om året – och telefonnumren till 180 IT-konsulter.