torsdag 25 april 2024

inloggad som

Volito stöttar Medicon Village

Industrikoncernen Volito skänker en miljon kronor till stiftelsen Ideon Medicon Village i Lund.

— Vi tycker att det är ett fint initiativ och vill gärna bidra med vår bit för att det som händer i Lund ska blir riktigt bra, säger Volitos koncernchef Johan Lundsgård.

Bakom beslutet att donera står Volitos ägarkrets där bland andra Karl-Axel Granlund, Lennart Blecher och Bo Olsdal ingår.

— Vi är glada och tacksamma, det finns alltid behov av mer i kapital i ett sådant här projekt. Nu hoppas vi att fler kan följa med, säger Anette Orheim, kommunikationschef på Medicon Village.

Det var en donation på 100 miljoner kronor från Mats Paulsson som i våras blev startskottet för omdaningen av AstraZenecas lokaler i Lund. Fastigheten köptes av stiftelsen för 450 miljoner kronor och planen är att skapa en ny forskningspark som 2014 ska husera 900 forskare och företagare.

Joel Lyth

Industrikoncernen Volito skänker en miljon kronor till stiftelsen Ideon Medicon Village i Lund. — Vi tycker att det är ett […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.