torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Cardohuset säljs — Assa Abloy flyttar 70 anställda

|  , , ,
|  

En av Malmös mest kända affärsfastigheter, Cardohuset, är till salu. Sedan Assa Abloy köpte upp Cardo i vintras har personalstyrkan dragits ner och nu är huset för stort.

Innan förvärvet satt cirka 100 anställda på industribolaget Cardos huvudkontor vid operan i Malmö. Idag är de 85. Assa Abloy har styckat upp verksamheten och ett tiotal lämnar kontoret i samband med utförsäljningen av divisionen för vattenrening till schweiziska Sulzer.

Kvar i Malmö, på dörr- och portsidan — numera Assa Abloy Entrance Systems, blir cirka 70 personer. De ska nu flyttas, vart är inte klart. Enligt Ann Holmberg, presschef på Assa Abloy i Stockholm, blir det i alla fall inte till Besam i Landskrona, ett företag som köptes redan 2002 och även det ingår i Entrance Systems.

— Det är inte helt klart hur det kommer att se ut framåt, men personalen ska flyttas till en annan lokal. Det kommer att bli i närheten i Malmö, säger Ann Holmberg till Rapidus.

Huset på Roskildevägen ska vara tömt till sommaren. Det byggdes av Cardo i mitten av åttiotalet och har ett taxeringsvärde på 43,6 miljoner kronor. Totalytan är 7.800 kvadratmeter, uppdelat på fem våningar. Försäljningsuppdraget ligger hos Relier i Malmö.

I oktober varslade Assa Abloy ett tiotal av den kvarvarande personalen i Malmö i ett effektiviseringsprogram.

Kristian Svensson

En av Malmös mest kända affärsfastigheter, Cardohuset, är till salu. Sedan Assa Abloy köpte upp Cardo i vintras har personalstyrkan […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.