fredag 23 februari 2024

inloggad som

Mobilsatsning ska vända trenden för Consafe Logistics

Efter tiotals miljoner kronor i förlust de senaste åren ser 2011 betydligt ljusare ut för Consafe Logistics, uppger VD Ulf Jansson. Sedan han tog över chefsstolen för ett år sedan har mobilteknik gått från att vara ett sänke till en framtidssatsning för koncernen.

Lundabaserade Consafe Logistics väntas i år omsätta cirka 500 miljoner kronor. Största affärsområdet är logistik- och lagerhanteringssystem åt kunder som SKF, Ferring och Nestlé. Men 200 miljoner räknar Ulf Jansson ska komma från Consafe Mobility, ett affärsområde som bildades vid årsskiftet då koncernen slog ihop sin verksamhet inom hård- och mjukvara för mobila enheter.

— Vi presterade inte på den nivån vi var nöjda med. Nu börjar vi se att vi är på rätt väg igen, säger affärsområdeschef Mikael Holmqvist.

Consafe Mobility sysselsätter ett 60-tal av Consafe-koncernens drygt 300 anställda, och Mikael Holmqvist räknar med att vara ytterligare 15 om ett år. Tidigare har Consafes verksamhet inom mobila lösningar främst handlat om mjukvara i stöttåliga handhållna enheter åt exempelvis budfirmor eller fälttekniker. Med ett färskt avtal med amerikanska Antenna Software blir tekniken tillgänglig även på Iphone och andra datorlika mobiler. Det öppnar i sin tur upp för nya kundgrupper och tillämpningar, menar Ulf Jansson.

— Nu kan vi även rikta oss mot exempelvis säljare och chefer som vill komma åt nyckeltal eller kundstatistik, säger han.

Liksom för Consafe-koncernen i stort är det främst storföretag som är i fokus för Consafe Mobility, i kundlistan finns Carlsberg, ICA och Preem.

Consafe Logistics är del av JCE Group, ägt av finansmannen Christer Eriksson. Koncernen omsatte 465 miljoner kronor 2010, med en förlust på 57 miljoner kronor. Ulf Jansson vill inte precisera prognosen för årets resultat, men säger att koncernen ser ut att nå vinst 2012.

Erik Olausson

Efter tiotals miljoner kronor i förlust de senaste åren ser 2011 betydligt ljusare ut för Consafe Logistics, uppger VD Ulf […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.