tisdag 21 maj 2024

inloggad som

Landskronabolag vill göra verkligheten spelbar

|  , ,
|  

Känns halvtimmen med dammsugaren oändlig medan timmarna framför Angry Birds försvinner i ett nafs? Den effekten tänker nystartade Landskronabolaget Adludo slå mynt av genom att sudda ut gränsen mellan verklighet och spel.

Adludo ska fungera som ett konsultbolag inom speldesign och spelifiering, det vill säga att applicera speldynamik på saker utanför spelvärlden för att höja motivationen och engagemanget.

— Ett exempel är topplistor och liknande som internetforum använder för att få fler deltagare, eller Facebooks gilla-knapp. Det här är stort i USA men inte så vanligt i Sverige än, säger Kristina Björkman, en av bolagets tre grundare.

Hon har en bakgrund som spelutvecklare på bland annat Illusion Labs och Mincbolaget Ozma.

Hittills har Adludo fått Coompanion som kund, en organisation som syftar till att uppmuntra folk att starta kooperativa bolag. Uppdraget var att ta fram ett brädspel för ungdomar på anstalt som simulerar hur det är att driva eget.

Erik Olausson

Känns halvtimmen med dammsugaren oändlig medan timmarna framför Angry Birds försvinner i ett nafs? Den effekten tänker nystartade Landskronabolaget Adludo slå […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Gruppkrav mot Suliemans bolag

    Plexians konkurs har satt fart på en process som drivs i det fördolda för att väcka en grupptalan mot Malmö Tech Invest (MTI) tidigare Plexian Tech Holding. Bakgrunden är ett låneupplägg som Rapidus avslöjade i vintras.

  • Immunovia behöver pengar

    Immunovias styrelse har beslutat genomföra en företrädesemission om 70 Mkr som är garanterad till hälften. Pengarna ska gå till att sätta andra generationen av bolagets analystest för tidig upptäckt bukspottkörtelcancer på den amerikanska marknaden under nästa år.

  • Uppköpet av Amniotics föll

    Magle Chemoswed drar sig ur köpet av läkemedelsforskningsbolaget Amniotics. Vad som nu händer med det hårt pressade Amniotics är oklart.