fredag 19 april 2024

inloggad som

Efter Ipendoaffären — rådgivaren öppnar Malmökontor

Arctos Corporate Finance har redan sytt ihop affären då Erling Pålsson sålde huvuddelen av Sydtotal till Priveq 2007 och då Zacco sålde Ipendo till CPA Global förra månaden. Nu öppnar rådgivningsbyrån kontor i Malmö för att satsa hårdare på den skånska marknaden för företagsaffärer.

Arctos arbetar främst med att hitta köpare till entreprenörsdrivna företag med en omsättning på 100 miljoner upp till ett par miljarder kronor. Bolaget har tidigare haft en person sporadiskt stationerad i Helsingborg, men Malmökontoret blir Arctos första regelrätta adress i Skåne.

— Skåne är dynamiskt och det finns en pragmatisk hållning här där man i högre utsträckning sätter känslorna åt sidan för att ta bolaget nästa steg, säger VD Thomas Karlsson.

Kontoret kommer initialt sysselsätta 3-4 personer under ledning av Simrishamnsbon Bertil Karlsson, en av Arctos tre grundare. Om ett år räknar Thomas Karlsson med att ha genomfört ytterligare ett antal affärer i Skåne och vara dubbelt så många i Malmö. Bolaget har haft danska Zacco som kund sedan 2009, då Arctos var rådgivare vid fusionen med Albihns. Men någon större verksamhet i Danmark siktar inte Thomas Karlsson på i dagsläget.

— Vi ser möjligheter på sikt, men det finns mycket att göra i Skåne först. Det är också lite annorlunda att göra affärer i Danmark, säger han.

Arctos sysselsätter idag 12 personer och omsätter 30-50 miljoner kronor per år. Bolaget agerar rådgivare vid ett tiotal större affärer om året.

Erik Olausson

Arctos Corporate Finance har redan sytt ihop affären då Erling Pålsson sålde huvuddelen av Sydtotal till Priveq 2007 och då Zacco sålde Ipendo till CPA […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.