tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Pyramid på väg mot nytt rekordår

Kommunikationsbyrån Pyramid i Helsingborg har tagit Akkafrakt i Malmö och medicinteknikbolaget HemoCue i Ängelholm som nya kunder. Hittills i år har byråintäkten ökat med 30 procent jämfört med samma period under rekordåret 2010.

Då slutade intäkten på 35 miljoner kronor och resultatet på sex miljoner kronor före skatt. Sedan dess har även namn som Duni, CellaVision och Elopak tillkommit i kundlistan.

VD:n och huvudägaren Ulf Vanselius vill inte sätta några siffror på vad de senaste två affärerna är värda. Han räknar dock med att framförallt HemoCue blir en betydande kund för byrån, som i dag sysselsätter runt 35 personer.

— Både HemoCue och Akkafrakt står inför nya faser där de ska växla upp verksamheten. Vårt uppdrag är i första hand att se över kommunikationsstrategin, säger han.

HemoCue har runt 450 anställda världen över inom utveckling och försäljning av diagnos- och testinstrument för sjukvården. Omsättningen 2010 låg på 760 miljoner kronor. Akkafrakt, med cirka 600 lastbilar i fordonsparken, omsatte senaste räkenskapsåret 818 miljoner kronor. Bland Pyramids övriga kunder finns Axis, Assa Abloy och finska metallkoncernen Ruukki.

Erik Olausson

Kommunikationsbyrån Pyramid i Helsingborg har tagit Akkafrakt i Malmö och medicinteknikbolaget HemoCue i Ängelholm som nya kunder. Hittills i år […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.


  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.

  • Bordet dukat för servettkungen

    Dunis vd Robert Dackeskog summerar fjolåret med ett all time high för Malmöbolagets operativa resultat. Nu hoppas han att vi fortsätter äta på restaurang.

  • Skånska bjässar shoppar bolag

    Servettbolaget Duni blir majoritetsägare i tyska Relevo och e-handelsjätten BHG fortsätter att konsolidera marknaden.

  • Thule och Duni åt skilda håll

    Både Thule och Duni föreslog höjd utdelning i rapporterna i fredags, men aktierna gick åt olika håll.

  • Revansch för Cellavision

    Blodanalysföretaget Cellavision i Lund serverade på onsdagen en kvartalsrapport som var en rökare i krysset. Aktieinvesterare svarade med att lyfta aktien med nästan 20 procent.

  • Starkt Cellavision i dagens rapportflod

    Säsongen för börsbolagens rapportering för årets tredje kvartal är här. Bland dagens rapporter finns Cellavision, Midway Holding, Alfa Laval, Swedencare och Sparbanken Skåne.

  • Pressat Heimstaden i dagens rapportflod

    Säsongen för börsbolagens rapportering för årets tredje kvartal är här. Idag kom bland andra Heimstaden, Wihlborgs, Duni, Inwido och Beijer Ref.

  • Frågetecken inför AI-reglering

    EU vill bli först ut med att reglera användandet av artificiell intelligens (AI). Oron växer för att kommer försvåra bildandet av nya AI-företag, enligt Mikael Ljungblom på AI Sweden.

  • ”Vi vill bara över 30 procent”

    Att köpa hela Duni är inte aktuellt, men vi vill ha mer än 30 procent, säger Mellby Gårds vd Johan Andersson.

  • Rapportflod vecka 29

    Förra veckan var den verkligt intensiva rapportveckan när de större skånska börsbolagen redovisade sina andra kvartal. Alfa LavalVärmeväxlarjätten Alfa Laval […]