torsdag 23 maj 2024

inloggad som

Pyramid på väg mot nytt rekordår

Kommunikationsbyrån Pyramid i Helsingborg har tagit Akkafrakt i Malmö och medicinteknikbolaget HemoCue i Ängelholm som nya kunder. Hittills i år har byråintäkten ökat med 30 procent jämfört med samma period under rekordåret 2010.

Då slutade intäkten på 35 miljoner kronor och resultatet på sex miljoner kronor före skatt. Sedan dess har även namn som Duni, CellaVision och Elopak tillkommit i kundlistan.

VD:n och huvudägaren Ulf Vanselius vill inte sätta några siffror på vad de senaste två affärerna är värda. Han räknar dock med att framförallt HemoCue blir en betydande kund för byrån, som i dag sysselsätter runt 35 personer.

— Både HemoCue och Akkafrakt står inför nya faser där de ska växla upp verksamheten. Vårt uppdrag är i första hand att se över kommunikationsstrategin, säger han.

HemoCue har runt 450 anställda världen över inom utveckling och försäljning av diagnos- och testinstrument för sjukvården. Omsättningen 2010 låg på 760 miljoner kronor. Akkafrakt, med cirka 600 lastbilar i fordonsparken, omsatte senaste räkenskapsåret 818 miljoner kronor. Bland Pyramids övriga kunder finns Axis, Assa Abloy och finska metallkoncernen Ruukki.

Erik Olausson

Kommunikationsbyrån Pyramid i Helsingborg har tagit Akkafrakt i Malmö och medicinteknikbolaget HemoCue i Ängelholm som nya kunder. Hittills i år […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Iconovo tar fram inhalator mot fetma

  I Danmark täljer läkemedelsgiganten Novo Nordisk guld på läkemedel mot fetma. Nu vill Lundabolaget Iconovo ha sin del av den omtalade och snabbt växande marknaden, med en inhalator.

 • Skånska startups till final i Stockholm

  För flitiga Rapidusläsare var det kända bolag som på tisdagen utsågs till finalister i SEB:s företagsutmärkelse Next Awards. Gurkförpackningar, hampa och insatser mot kriminalitet är de verksamheter från region syd som går till final i Stockholm i höst.

 • Fler blommor i skånska vägkanter

  Projektet Hela Sverige Blommar, organiserat av den anrika organisationen Hushållssällskapet, ska odla fler blommor än någonsin i Skåne. En trio skånska banker är de senaste att ansluta sig till projektet.

 • Kassorna tryter för skånska bolag

  Både mjukvarubolaget Modelon och läkemedelsbolaget Respiratorius vill plocka in totalt 78 miljoner i kommande företrädesemissioner. Samtidigt har nanoteknikbolaget Beammwave nyligen avslutat sin företrädesemission med halvdant utfall.


 • Positivt i skånska rapporter

  Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.

 • Bordet dukat för servettkungen

  Dunis vd Robert Dackeskog summerar fjolåret med ett all time high för Malmöbolagets operativa resultat. Nu hoppas han att vi fortsätter äta på restaurang.

 • Skånska bjässar shoppar bolag

  Servettbolaget Duni blir majoritetsägare i tyska Relevo och e-handelsjätten BHG fortsätter att konsolidera marknaden.

 • Thule och Duni åt skilda håll

  Både Thule och Duni föreslog höjd utdelning i rapporterna i fredags, men aktierna gick åt olika håll.

 • Revansch för Cellavision

  Blodanalysföretaget Cellavision i Lund serverade på onsdagen en kvartalsrapport som var en rökare i krysset. Aktieinvesterare svarade med att lyfta aktien med nästan 20 procent.

 • Starkt Cellavision i dagens rapportflod

  Säsongen för börsbolagens rapportering för årets tredje kvartal är här. Bland dagens rapporter finns Cellavision, Midway Holding, Alfa Laval, Swedencare och Sparbanken Skåne.

 • Pressat Heimstaden i dagens rapportflod

  Säsongen för börsbolagens rapportering för årets tredje kvartal är här. Idag kom bland andra Heimstaden, Wihlborgs, Duni, Inwido och Beijer Ref.

 • Frågetecken inför AI-reglering

  EU vill bli först ut med att reglera användandet av artificiell intelligens (AI). Oron växer för att kommer försvåra bildandet av nya AI-företag, enligt Mikael Ljungblom på AI Sweden.

 • ”Vi vill bara över 30 procent”

  Att köpa hela Duni är inte aktuellt, men vi vill ha mer än 30 procent, säger Mellby Gårds vd Johan Andersson.

 • Rapportflod vecka 29

  Förra veckan var den verkligt intensiva rapportveckan när de större skånska börsbolagen redovisade sina andra kvartal. Alfa LavalVärmeväxlarjätten Alfa Laval […]