lördag 18 maj 2024

inloggad som

Snabb tillväxt för iStone vid Öresund

För ett år sedan inledde IT-koncernen iStone sin Öresundsexpansion genom ett uppköp av tiomannabolaget AddconIT. Sedan dess har antalet anställda i regionen ökat till närmare 70.

Senaste förvärvet gjorde iStone strax innan sommaren då Malmöbolaget Mercator gick upp i den snabbt växande affärssystemkoncernen med huvudsäte i Stockholm. Inriktningen är konsulttjänster inom SAP, M3, IBS Enterprise och Microsoft Dynamics AX. I kundlistan märks bland andra QPharma, Scan och Procordia.

I Danmark har tillväxten skett organiskt och bolaget har nu tretton anställda i Köpenhamn och därtill några i Odense. Totalt har koncernen drygt 300 anställda.

— Första halvåret omsatte vi omkring 200 miljoner kronor med en vinst på fyra miljoner, vilket vi inte är nöjda med. På helåret räknar vi med strax över 400 miljoner kronors omsättning och ett resultat kring 20 miljoner, säger VD Markus Jakobson.

Redan under hösten är ytterligare förvärv planerade. Det rör sig om verksamheter där iStone redan i dag är delägare. Samtidigt för bolaget diskussioner kring fler nya uppköp, uppger Markus Jakobson.

I dag är iStone till 100 procent personalägt. Regionsansvarig i Malmö är Mats Sivhed och ansvarig för Köpenhamnsverksamheten är Tommy V Larsen.

Joel Lyth

För ett år sedan inledde IT-koncernen iStone sin Öresundsexpansion genom ett uppköp av tiomannabolaget AddconIT. Sedan dess har antalet anställda […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]