söndag 19 maj 2024

inloggad som

Medtekjätte slukar Helsingborgsbolag

Colibri Medical i Helsingborg, som distribuerar engångsutrustning till sjukvården, köps upp av Concateno Scandinavia med säte i Stockholm. Colibri Medicals VD Bengt Sjöholm ska leda den fusionerade verksamheten.

Vid uppköpet hade Helsingborgsverksamheten åtta anställda varav en fokuserar på försäljningen i Danmark. Bolaget säljer engångsartiklar och drogtester till bland andra sjukhus, kommuner och polisväsendet.

— Förvärvet är en väg för Concateno att expandera inom drogtestfältet. Samtidigt kan Colibri Medicals säljkanaler till sjukhusen öka försäljningen av Concatenos labbutrustning, säger Bengt Sjöholm.

Concateno Scandinavia, med åtta anställda, är en del av Concatenokoncernen som i sin tur är ett dotterbolag till Alere, noterat på USA-börsen.

De senaste åren har Colibri Medical visat stadig tillväxt och senaste verksamhetsåret låg omsättningen på knappt tio miljoner kronor. Grundaren Bengt Sjöholm var innan förvärvet ensam ägare i bolaget. Han vill inte uppge köpeskillingen vid affären.

Joel Lyth

Colibri Medical i Helsingborg, som distribuerar engångsutrustning till sjukvården, köps upp av Concateno Scandinavia med säte i Stockholm. Colibri Medicals VD Bengt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]