onsdag 24 april 2024

inloggad som

Implantix likvideras efter ägarstrid

Dentalteknikbolaget Implantix i Kristianstad har begärts i likvidation efter en uppslitande strid bland huvudägarna. Ändå räknar de inblandade parterna med att verksamheten i åttamannabolaget ska kunna fortsätta som tidigare.

Implantix verksamhet kretsar kring tandbryggor i titan, en teknik bolaget köpte upp 2009 från konkursade Lindberg Implants. Bakom bolaget står Lindberg Implants grundare Anders Lindberg och Jan G Nilsson samt affärsmannen Jan Seehuusen, som stått för finansieringen. Men när det under våren blev aktuellt att ta in tolv miljoner kronor i riskkapital hamnade de tre största ägarna i luven på varandra.

— Bolaget behövde ha in mer pengar från ägarna. Jag ville, men Jan G Nilsson och Anders Lindberg ville inte. Så då hade vi inget annat val än att begära bolaget i likvidation, säger Jan Seehuusen.

Jan G Nilsson menar dock att emissionen bara var ett sätt att bli av med honom och Anders Lindberg, som inte hade möjlighet att följa med i emissionen och därför skulle få sitt ägande utspätt till nästan ingenting.

— Det är ett raffinerat rån. Vårt motvapen nu är att försöka få någon intresserad av att köpa upp boet efter likvidation till ett rimligt pris, säger Jan G Nilsson.

Trots att likvidationsprocessen inletts pågår verksamheten på Krinova i Kristianstad som tidigare.

— Jag vill inte att bolaget ska stanna, jag finansierar den fortsatta driften. Sedan får vi se efter likvidationen vem som blir ägare, säger Jan Seehuusen.

Erik Olausson

Dentalteknikbolaget Implantix i Kristianstad har begärts i likvidation efter en uppslitande strid bland huvudägarna. Ändå räknar de inblandade parterna med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad