tisdag 23 april 2024

inloggad som

Nya värvningar på Zacco, Anoto och Region Skåne

Christian Lindell blir ny Sverigechef för patentbyrån Albihns.Zacco. Han ersätter Peggy Bengtsson som i höstas blev ansvarig för bolagets försäljning. Lindell tillträder i september och lämnar närmast PA Consulting Group. Han har en bakgrund från konsultbolagen Andersen och BearingPoint, och kommer att vara baserad i Stockholm. Zacco-koncernen har huvudkontor i Köpenhamn.

Ny försäljnings- och marknadschef på Anoto i Lund är Joakim Nydemark. Han lämnar närmast TAT där han arbetat sedan 2007. Dessförinnan var han VD för Telecas produktbolag Obigo. Nydemark tar plats i ledningsgruppen för Anoto.

Mikael Stamming lämnar posten som direktör för Öresundskomiteen för att bli utvecklingsdirektör på Region Skåne. Han ersätter Monika Yngvesson som går i pension. Målet är att en ny chef för Öresundskomiteen ska vara på plats i oktober.

Ytterligare två chefer har utsetts inom Region Skåne under sommaren. Lars-Åke Rudin, som lett regionens förnyelsekontor, får en nyinrättad post som servicedirektör med målet att bättre samordna verksamheter som städning, kost och transporter. Henrik Dagnäs, tidigare Sebus AB/Nobina AB, blir ny förvaltningschef för Skånetrafiken.

Rapidus

Christian Lindell blir ny Sverigechef för patentbyrån Albihns.Zacco. Han ersätter Peggy Bengtsson som i höstas blev ansvarig för bolagets försäljning. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad