fredag 19 april 2024

inloggad som

Finansiell oro stoppar Excitos listning

Efter att först ha förlängt emissionstiden valde teknikbolaget Excito i mitten av juli att avbryta den planerade noteringen på Aktietorget. Bolaget är ändå på god väg att plocka in de nio miljoner kronor som söktes inför listningen, uppger VD Fredrik Alstierna.

Han anger börsfallen och turbulensen på världens finansmarknader som största skälet till den avbrutna noteringen.

— Vi får se om det blir aktuellt i framtiden. Det kan finnas strategiska skäl att noteras, men det är inget självändamål, säger Fredrik Alstierna.

Limhamnsbaserade Excito har utvecklat en server för hemmabruk som säljs i främst Norden, Tyskland och Schweiz. 2010 omsatte bolaget fem miljoner kronor med en förlust på 7,5 miljoner. Största ägaren är Innovationsbron men även Sydsvenskans tidigare VD Johan Ståhl och Nedermans koncernchef Sven Kristensson är med i ägarlistan. Efter den avbrutna noteringen har Excito satsat på en riktad emission till större investerare.

— Vi tar in pengarna i olika omgångar och har redan fått in en del, säger Fredrik Alstierna utan att vilja ge några ytterligare detaljer.

Excito har i dag nio anställda. Medan medgrundaren Tor Krill lämnat den operativa verksamheten har Thomas Jell, med chefsbakgrund från amerikanska hårdvarubolaget Netgear, rekryterats som ny försäljningsansvarig.

Erik Olausson

Efter att först ha förlängt emissionstiden valde teknikbolaget Excito i mitten av juli att avbryta den planerade noteringen på Aktietorget. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.