torsdag 25 april 2024

inloggad som

Industrifonden går in tungt Bonesupport

Statliga riskkapitalbolaget Industrifonden går in som ny storägare i medicinteknikbolaget BoneSupport i Lund, erfar Rapidus. Bland de tidigare ägarna syns HealthCap, InnovationsKapital och Teknoseed, som var med om att skjuta till 122 miljoner kronor till bolaget hösten 2008.

Varken BoneSupports VD Fredrik Lindberg eller Industrifondens informationschef Maria Montgomerie vill i dagsläget kommentera affären, men säkra källor bekräftar för Rapidus att Industrifonden är ny ägare.

Ideonbolaget BoneSupport utvecklar ett keramiskt bensubstitut som kan injiceras i skelettet för att underlätta läkning av frakturer i bland annat ryggraden. Bolaget närapå dubblade försäljningen under 2010 till 1,5 miljoner euro men har fortfarande en bit kvar till break-even. VD Fredrik Lindberg har tidigare sagt till Rapidus att det kan vara aktuellt att ta in ytterligare pengar i år.

I samband med att Industrifonden går in som ägare gör BoneSupport en storstädning i styrelsen. Ut åker Johan Milad, Michael Pålsson och Steiner Engelsen. In kommer istället Thomas Zehnder, VD för schweiziska medicinteknikbolaget Spinelab, och Hedvig Andersén, investment manager på Industrifonden.

Industrifonden var tidigare delägare i Ultrazonix, som BoneSupport förvärvade 2008. Riskkapitalbolaget fick i vintras in 920 miljoner kronor på att sälja aktier i tidigare Lundabolaget Qliktech, den hittills bästa investeringen i Industrifondens historia.

Erik Olausson

Statliga riskkapitalbolaget Industrifonden går in som ny storägare i medicinteknikbolaget BoneSupport i Lund, erfar Rapidus. Bland de tidigare ägarna syns HealthCap, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.