fredag 26 april 2024

inloggad som

Nyemissionen avbruten — ingen notering för Prolight

Det blir ingen listning på Aktietorget i juli för medicinteknikbolaget Prolight Diagnostics i Lund. Sedan bolaget misslyckades med att få ihop minimibeloppet i nyemissionen har börsplanerna lagts på is.

Prolight hade siktat på tio miljoner kronor i nyemissionen och lika mycket till genom teckningsoptioner. Pengarna skulle användas till att ta fram en färdig prototyp av bolagets teknik för ett handhållet diagnoshjälpmedel för hjärtinfarkt via mätning av markörer i blodet. Då teckningstiden löpte ut i början av juni hade bolaget dock inte fått ihop sitt begärda minimibelopp på nio miljoner kronor.

Styrelsen ska nu se över möjligheten att genomföra emissionen och listningen vid något senare tillfälle, alternativt hitta andra finansieringsformer.

De senaste åren har Prolight Diagnostics letat finansiärer i flera omgångar, både i Sverige och USA. Som huvudägare står VD Masoud Khayyami, styrelseordförande Mats Persson samt Ingemar Kihlström och Christer Fåhraeus. Bolaget har i dag inga anställda.

Erik Olausson

Det blir ingen listning på Aktietorget i juli för medicinteknikbolaget Prolight Diagnostics i Lund. Sedan bolaget misslyckades med att få […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.