måndag 17 juni 2024

inloggad som

Nya värvningar på Lundamark och Cognimatics

Bolaget Lundmark har fått en styrelse med idel tunga namn. Lunds kommunstyrelseordförande Mats Helmfrid, Region Skånes ekonomidirektör Harald Lindström och LTH:s rektor Anders Axelsson är några av de som tar plats. Ordförande är tidigare landshövdingen Bengt Holgersson. Lundamark äger marken mellan ESS och Max IV där Linxs, Lund Institute for Neutron and X-ray Science, ska byggas. Bolaget har BG Svensson från LUAB som VD.

Stefan Vlachos blir första externa ledamoten i styrelsen för Ideonbolaget Cognimatics. Han är i dag ansvarig för mobil-tv på MTG och har tidigare bland annat varit VD för Popwire inom Teleca-koncernen. Cognimatics omsatte 9,2 miljoner kronor räkenskapsåret 2009/2010. Bland de senaste installationerna av bolagets teknik finns mjukvara för att räkna passagerare i Citytunneln.

Rapidus

Bolaget Lundmark har fått en styrelse med idel tunga namn. Lunds kommunstyrelseordförande Mats Helmfrid, Region Skånes ekonomidirektör Harald Lindström och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Recept mot matsvinn i Lejonkulan

  Varje år orsakas matsvinn för mer än 100 miljarder dollar av temperaturavvikelser i transportkedjan av kylda och frysta livsmedel. Startupen […]


 • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

  Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

 • Näringslivschefen: “Vi gjorde vad vi kunde för att behålla Kockums”

  Ett industriföretag som en gång var definierande för staden lämnar Malmö. Kommunens näringslivsdirektör Micael Nord menar att man gjorde vad man kunde för att behålla Kockums i stan, men tröstar sig med att flytten går inom regionen.

 • Näringslivstoppar letar talang i Rosengård

  I dag besöker Lars Strannegård, rektor för Handelshögskolan i Stockholm och näringslivsprofilen Daniel Sachs Rosengård i Malmö. Målet är att bredda rekryteringen till högre studier och näringsliv genom att inspirera studiemotiverade ungdomar från utsatta områden.

 • Precise toppvärvar från Lime

  Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • Danir ger sig in i fintechbranschen

  Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

 • Åtta heta Hetch-startups att hålla koll på

  Under tolv veckor har åtta startups gått igenom Hetch acceleratorprogram. Finalen blev att pitcha sitt bolag inför potentiella investerare på Startup Demo Day i äkta Draknäste-miljö.

 • De tar bank-ID ut i världen

  Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

 • Handiscover i konkurs

  Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

 • Cybersäkerhet snabbast växande IT-marknaden

  Det finns stora pengar att hämta för den som kan cybersäkerhet. Rapidus har pratat med några skånska bolag som vill växa på den stekheta marknaden.